Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση στον Λέσση για την επικίνδυνη κατάσταση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης από τη ΛΑΣΥ

Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με θέμα «Για την επικίνδυνη κατάσταση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης»

 

Η ερώτηση

Στις 26 Φεβρουαρίου κατέρρευσε το βορινό τμήμα της τοιχοποιίας του κτηρίου «Αρχοντικό Βιάρου Καποδίστρια», το οποίο είναι κηρυγμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο, και βρίσκεται επί της οδού 21ης Μαρτίου στα Μελίκια Λευκίμμης ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Λευκίμμης.  

 

Το συγκεκριμένο γεγονός, για καλή τύχη μαθητών, γονέων και δασκάλων έλαβε χώρα κατά τις βραδινές ώρες με αποτέλεσμα να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος τραυματισμού. Η τύχη, αυτή τη φορά, ήταν με το μέρος μας….ας μην την προκαλούμε όμως.

 

Από την κατάρρευση του βορινού τμήματος της τοιχοποιίας έχει καταστεί ετοιμόρροπο και άμεσα επικίνδυνο το ανατολικό τμήμα του μισογκρεμισμένου κτηρίου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο του σχολείου, δηλαδή από το σημείο που καθημερινά αναγκαστικά συνωστίζονται δεκάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θέτοντάς τους άμεσα σε κίνδυνο.

 

Η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ενημέρωσαν άμεσα τους αρμόδιους φορείς για να λάβουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας (τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, την πολεοδομία του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και το Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης). Οι παραπάνω εμπλεκόμενοι φορείς διαπίστωσαν με επιτόπιες αυτοψίες την κατάσταση και αναγνωρίζουν την επικινδυνότητα που έχει προκύψει αλλά και την ανάγκη για άμεσα μέτρα.

 

Στο σημείο έχουν τοποθετηθεί κορδέλα και φώτα σήμανσης, χωρίς κανένα άλλο μέτρο προστασίας αν και έχουμε συμπληρώσει δύο εβδομάδες από την κατάρρευση της τοιχοποιίας.

 

Όπως προκύπτει και από τις επίσημες απαντήσεις προς το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, τελικά υπάρχει μία διάχυση ευθυνών με αποτέλεσμα την τεράστια αργοπορία στο παρθούν τα απαραίτητα μέτρα που να εξασφαλίζουν την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και όσων περνάνε από ο συγκεκριμένο σημείο.

 

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εμπλέκεται με την υπόθεση καθώς για τον χαρακτηρισμό της επικινδυνότητας του κτηρίου θα πρέπει να αποφασίσουν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας.

 

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή: Ποια μέτρα θα πάρει ώστε η αρμόδια υπηρεσία της να προχωρήσει άμεσα στον απαραίτητο έλεγχο του επικίνδυνου κτηρίου;

 

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

 

Μπορμπότης Γιάννης

Πιέρρης Γιάννης

Χαραλάμπους Μυρσίνη

12/03/2023

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!