Quantcast
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΚΩΣΤΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Ευρύ κάλεσμα! (Γράφει ο Κ. Παυλίδης*)

Η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στις τελευταίες εσωκομματικές διαδικασίες ανάδειξης του νέου προέδρου του Κιν. Αλ., αποτελεί δυνατή θέληση και αποφασιστικότητα ανασυγκρότησης αυτού του μεταπολιτευτικού πολιτικού χώρου της πατρίδας μας, ο οποίος μπόρεσε και αποτέλεσε δύναμη επίλυσης σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων, ένωσε τον ελληνικό λαό μετά από μακρά περίοδο εθνικού διχασμού και θεμελίωσε θεσμούς υπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων. 

Οι μεγάλες διεθνείς ανατροπές και πλήρης καταστροφή της παγκόσμιας ισορροπίας μετά την πλήρη εξαφάνιση των σοσιαλιστικών χωρών της Ευρώπης και της σοβιετικής ένωσης, επέδρασαν αρνητικά στην αυτοδύναμη πορεία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, εμφανίζοντας σημάδια “κόπωσης”, αδυναμίας και προ πάντων ιδιοποίησης μιας μεγάλης πολιτικής παρέμβασης, ζημιώνοντας την υπερήφανη και ανεξάρτητη πορεία της χώρας. Οι περίοδοι που ακολούθησαν οδηγούν την πατρίδα μας σε πολιτικές εξαρτήσεις της εθνικής αξιοπρέπειας, της εθνικής οικονομίας και ιδιαίτερα που πολιτικού συστήματος. Μια μακρά περίοδος πλήρους εξάρτησης, σε όλα τα επίπεδα της ιδιωτικής και κοινωνικής ζωής. Το ΠΑΣΟΚ “σακατεμένο” από το κουβάλημα ενός βάρους δυσβάσταχτου, προσπαθεί να διατηρήσει την παρουσία του και σ’ ένα βαθμό τα καταφέρνει με ιδιαίτερη έμφαση στην τελευταία περίοδο της Φώφης Γεννηματά, η οποία προσπαθεί να απαλλαγεί από τα βάρη του παρελθόντος. Ο θάνατος της, ξυπνά μνήμες της σπουδαίας πορείας των πρώτων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και στην εθνική συνείδηση αυτές συγκρίνονται με την επικρατούσα μιζέρια των τελευταίων κυβερνητικών περιόδων της χώρας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γεννιέται όταν το ΠΑΣΟΚ γίνεται για πρώτη φορά κυβέρνηση και ανδρώνεται μέσα στην ιδεολογικοπολιτική ταλαιπωρία του κινήματος. Απ’ την μία ενισχύεται με την τεράστια δύναμη της αδράνειας των πρώτων περιόδων και από την άλλη η γενιά του πρέπει να αντισταθεί στην κατάρρευση αυτού του σπουδαίου πολιτικού χώρου.

Η μεγάλη συμμετοχή της βάσης του κινήματος στην επιλογή του νέου προέδρου, προσδίδει την θετική ανταπόκριση του λαού να αναστήσει αυτό το κίνημα και να παλέψει αποφασιστικά σε μία σύγχρονη δομή και μια δημοκρατική προσαρμογή βασικών αρχών που πρέπει να διέπουν ένα σύγχρονο σοσιαλιστικό και δημοκρατικό κίνημα.

Ζωντανεύει λοιπόν ο αγώνας του μη προνομιούχου Έλληνα και τα πρώτα σημάδια μαζικοποίησης του είναι πλέον ορατά. Ο λαός αγκαλιάζει καθημερινά και περισσότερο την νέα περίοδο και αναμένει τις ταχύτητες των αναμένων μηχανών που θα σαρρώσουν πάλι το σπουδαίο ταξίδι που πρέπει να φέρει τον ελληνικό λαό στους ηλιόλουστους χώρους που του αξίζουν. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι οι φίλοι και τα μέλη του κινήματος στις τοπικές κοινωνίες πρέπει να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους σε όλα τα επίπεδα, παρεμβαίνοντας αποφασιστικά στην επίλυση τοπικών, περιφερειακών και εθνικών ζητημάτων.

Οι διασπαστικές πολιτικές του παρελθόντος δεν χωρούν πλέον στην νέα προσπάθεια και οι κοινωνίες μας θέλουν ενωμένους και αποφασισμένους. Ιδιαίτερα η Κέρκυρα με την τραγική εικόνα που εμφανίζει στις υποδομές της, στις υπηρεσίες της και στην προοπτική τους, έχει άμεση ανάγκη, την συγκρότηση ενός μετώπου των δημοκρατικών πολιτών που οφείλει να τινάξει ότι μας χωρίζει και να χτίσει πάνω στις πραγματικές ανάγκες με τις οποίες παλεύουμε όλοι μας.

Η αυτοοργάνωση της κοινωνίας μας στα νέα πλαίσια που διαμορφώνει το σοσιαλιστικό μας κίνημα με επικεφαλής τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι καθήκον και στόχος μοναδικός.

Φίλες και φίλοι, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μας περιμένει σπουδαίο έργο για να φτάσουμε εκεί που μας πρέπει, την Κέρκυρα εκεί που της αξίζει και την πατρίδα μας, δημοκρατική και εθνικά υπερήφανη. Όχι άλλες δικαιολογίες. Η ενότητα μας είναι υποχρέωση μας. Μην αφήσουμε άλλο τον τόπο μας να καταρρέει. Οι διχαστικές αντιλήψεις είναι μιζέρια. Δεν μας αξίζει. Φαινόμενα που μας ταλαιπώρησαν μέχρι σήμερα, φατρίες, προσωπικές τυχοδιωκτικές πολιτικές, αδράνειες, και ευκαιριακές αντιδράσεις πρέπει να εξαφανιστούν και να επικρατήσει σπουδαία πολιτική παρουσία, ενότητα και σεβασμός στην επίλυση προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν.

Η νέα εποχή για το κίνημα πρέπει να συνοδεύεται από πολίτες αποφασισμένους να πετάξουν στον χρονοντούλαπο της ιστορίας όλα τα σκουπίδια του παρελθόντος. Άμεση αυτοοργάνωση και πολλή δουλειά. Η Κέρκυρα και η πατρίδα μας έχουν ανάγκη από δυνατό και αποφασιστικό σοσιαλιστικό κίνημα όλων των μη προνομιούχων Ελλήνων. Από λόγια χορτάσαμε όλοι. Η δουλειά λείπει. Ας δουλέψουμε λοιπόν και δεν περισσεύει κανείς. Ισχυρό κίνημα, ισχυρή παρουσία, ισχυρά αποτελέσματα. Καλή και επιτυχημένη παρουσία.

*Μέλος Νομαρχιακής επιτροπής Κινήματος Αλλαγής Κέρκυρας  

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!