Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ζάκυνθος:  Στα πόστα τους οι ναυαγοσώστες

«Κάλλιο αργά, παρά ποτέ»… Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο των προέδρων των τουριστικών κοινοτήτων στην εφημερίδα μας, μετά την τοποθέτηση των ναυαγοσωστών στα πόστα τους. Ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες από τον Δήμο και μετά την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία, οι ναυαγοσώστες έκαναν την εμφάνιση τους στις παραλίες του νησιού μας. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί οι πύργοι και έχει γίνει η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. 

Ο Γιάννης Καραμαλίκης, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παντοκράτορα, ανέφερε ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα οι απαραίτητες διαδικασίες, καθώς ήδη, πριν λίγες μέρες, έχασε τη ζωή της στη θάλασσα μία τουρίστρια.«Ήταν έτοιμα εδώ και αρκετό καιρό όλα για να τοποθετηθούν οι ναυαγοσώστες. Είχαν καθοριστεί δυο θέσεις στον Λαγανά. Άργησαν να τοποθετηθούν οι ναυαγοσώστες και δυστυχώς είχαμε μια ανθρώπινη απώλεια. την περασμένη εβδομάδα. Πάντα πρέπει να υπάρχει ναυαγοσώστης στην παραλία και να μην αναλαμβάνουν καθήκοντα τόσο αργά. Ο τουρισμός ξεκινάει από Απρίλη – Μάη. Από το τίποτα που δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια… τουλάχιστον τώρα έχουμε τους ναυαγοσώστες. Κάτι είναι και αυτό».

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καλαμακίου Χρήστος Κοντονής, δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή κατάλαβε ότι πρέπει να υπάρχουν ναυαγοσώστες και ναυαγοσωστικά μέσα για να προφυλάξουμε τους λουόμενους. Είχαμε πνιγμούς πέρσι στην περιοχή μας. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί κάποιο περιστατικό, αλλά πάντα χρειάζεται να υπάρχουν ναυαγοσώστες στις παραλίες. Εγώ θα δώσω τη συμβουλή μου… Να μην πηγαίνει ο κόσμος στη θάλασσα για να κολυμπήσει ενώ έχει φάει! Να προσέχουν».

Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλάνου Σάκης Γιακουμέλος, σημείωσε: «Έπρεπε να είχε γίνει από πέρσι. Τέλος καλό, όλα καλά. Έστω και τώρα, τοποθετήθηκαν τέσσερις ναυαγοσώστες και τέσσερις πύργοι… Όταν υπάρχει ανά 300 μέτρα ναυαγοσώστης τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Τελειώσαμε και με ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα που είχαμε με την ύδρευση. Πλέον υπάρχει νερό και ανοικτές τουαλέτες και ντουζ στην παραλία. Έτσι θα καταφέρουμε να πάρουμε τη Γαλάζια Σημαία στο Τσιλιβή και στη Μπούκα. Με πολύ κόπο και αγώνα έχει μπει μια σειρά».

 

*imerazante.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!