Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – 32 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κάμπου σε καραντίνα

Σε καραντίνα για 14 μέρες μπήκαν 32 μαθητές διαφόρων τάξεων και τμημάτων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κάμπου, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι είχαν μεταφερθεί από και προς το σχολείο με το λεωφορείο που οδηγούσε 56χρονος Ζακυνθινός, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό την Δευτέρα.

Ο 56χρονος νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΓΝΖ Π. Γιακουμέλος, ο ασθενής δεν είναι διασωληνωμένος, απλώς λαμβάνει αυξημένη φροντίδα στη Μονάδα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κ. Γιακουμέλος με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ο δεύτερος αναφέρθηκε σε αυτό το περιστατικό, επισημαίνοντας πως μπορεί να υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού, καθώς ο ασθενής είναι οδηγός λεωφορείου. Πιο αναλυτικά, μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννάκος είπε:

«Εύχομαι περαστικά στον ασθενή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Όπως μας ενημέρωσαν οι γιατροί, δεν έχει υποκείμενα νοσήματα και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ – στα όρια της διασωλήνωσης – για στενή παρακολούθηση. Αυτό δείχνει πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός. Θα πρέπει ο ΕΟΔΥ να επιταχύνει την ιχνηλάτηση των επαφών γιατί ο ασθενής ήταν οδηγός λεωφορείου και μπορεί να υπάρχει μεγάλη διασπορά. Αν δεν γίνει γρήγορα ιχνηλάτηση μπορεί να έχουμε και δεύτερο κύκλο στη Ζάκυνθο που θα είναι πολύ επικίνδυνο».

Πηγή: Ημέρα Ζακύνθου

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!