Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων 1ου Συστήματος τίμησε τον Ανδρέα Αγάθο

Η εκδήλωση έγινε την παραμονή του Πρωτοκύριακου με τον θωρακοκαρδιοχειρουργό να αποτελεί το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Φτωχότερη» η Κέρκυρα: «Έφυγε» ο καθηγητής του Ι.Π. Χάρης Ξανθουδάκης – Η ανακοίνωση της «Παλαιάς»

Η ανακοίνωση

Στην καθιερωμένη για την παραμονή του Πρωτοκύριακου ετήσια τιμητική βραδυά της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων 1ου Συστήματος Κέρκυρας αφιερωμένη σε μια προσωπικότητα-Παλαιό Πρόσκοπο του Συστήματός μας το βράδυ του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου 2023 στον οικείο μας φιλόξενο χώρο του εντευκτηρίου της Αναγνωστικης Εταιρίας μέσα σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα η Ένωσή μας τίμησε τον διακεκριμένο θωρακοκαρδιοχειρουργό ΑΝΔΡΕΑ ΑΓΑΘΟ,Παλαιό Πρόσκοπο της ενωμοτίας Λεόντων της 1ης Ομάδας.


Έναν επιστήμονα με πολυσέλιδο βιογραφικό,με πολυετή λαμπρή ερευνητική και χειρουργική θητεία στα μεγαλύτερα καρδιοχειρουργικά κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ όπου εκπαιδεύτηκε αποκτώντας 9 επιστημονικούς τίτλους και συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τους κορυφαίους καρδιοχειρουργούς των χωρών αυτών.
Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως Διευθυντής στα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία των Αθηνών “ΥΓΕΙΑ” και “ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ” και τα τελευταία χρόνια είναι Διευθυντής Καρδιοχειρουργικής της “ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ”.
Με τεράστια χειρουργική εμπειρία σε πειραματικά εργαστήρια στο παρελθόν σήμερα είναι από τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα στην Ενδοσκοπική Χειρουργική,όπου μέσα από μικρές οπές στον θώρακα του ασθενούς πραγματοποιούνται διορθώσεις ή αντικαταστάσεις βαλβίδων με πολύ μεγάλα και πολυεπίπεδα οφέλη για τον ασθενή.


Εκτός αυτών,από το 1974 εως το 1977 υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση και το 2000 2ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Υποβρυχίου Αλιείας στην La Paz,Mexico.
Η όμορφη αυτή βραδυά ολοκληρώθηκε με την εγγραφή του ως τακτικού μέλους της

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!