Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

«Η Ήπειρος έγινε ο σκουπιδότοπος της Κέρκυρας και η Ηγουμενίτσα το πάρκινγκ της»

Ένα καταγγελτικό κείμενο «κυκλοφορεί» στα social media από την διαδικτυακή ομαδα «Χωρίς σχέδιο» με εικόνες από ΙΧ σταθμευμένα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας  φέροντας κλήσεις του Λιμεναρχείου και της Τροχαίας, με τους επιβάτες των οχηματων να έχουν ταξιδέψει για Πάσχα στην Κέρκυρα. Στο κείμενο αναφέρεται πως η Ήπειρος έγινε ο σκουπιδότοπος της Κέρκυρας και η Ηγουμενίτσα το πάρκινγκ της Κέρκυρας τονίζοντας πως «Δεν είμαστε το δεκανίκι της Κέρκυρας»

Η καταγγελία 
Η Ηγουμενίτσα ακόμα και σήμερα, για τη συνείδηση των ταξιδιωτών , είναι η πόλη-λιμάνι που πάνε για Κέρκυρα.
Η Ήπειρος έγινε ο σκουπιδότοπος της Κέρκυρας.
Η Ηγουμενίτσα για το Πάσχα 2023 έγινε το παρκινγκ της Κέρκυρας. ( Όπως γίνεται πάντα)
Εκατοντάδες επισκέπτες της Κέρκυρας για το Πάσχα, απ όλη την Ελλάδα, τις τελευταίες μέρες, χρησιμοποίησαν το παραλιακό μέτωπο της Πόλης μας για χώρο παρκαρίσματος ώστε ταξιδεύοντας μόνο ως επιβάτες να μεταβούν στο προορισμό τους.
Εκτός από τους υπάρχοντες πολλούς ελεύθερους χώρους που καλύφθηκαν γύρω από το λιμάνι για Κέρκυρα, αρκετοί είχαν το θράσος και την ασυνειδησία να τοποθετήσουν και να αφήσουν τα οχήματά τους για ημέρες , στο αριστερό ρεύμα ταχείας κυκλοφορίας της παραλιακής από την είσοδο του λιμανιού μέχρι το ξενοδοχείο Angelika.
Κάποιοι άλλοι το στάθμευσαν μέσα στους περιφραγμένους χώρους του λιμανιού.


Η υπηρεσία Τροχαίας του Λιμεναρχείου ήταν εκεί και όπως βλέπετε, με αρκετή επιείκεια τους φιλοδώρησε όλους με τουλάχιστον 40 ευρώ.
Αναφέρομαι σε επιείκεια επειδή σε κάποια άλλη περιοχή ή σε κάποιο άλλο κράτος , όλα τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα θα είχαν μεταφερθεί σε χώρους νόμιμης στάθμευσης με τις σχετικές επιβαρύνσεις.
Η ενέργεια αυτή του Λιμεναρχείου θα πρέπει να εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας, επειδή έστω και έτσι θα ακουστεί ότι δεν είμαστε δεκανίκι της Κέρκυρας.
Δεν είμαστε σωβινιστές αλλά όταν βρισκόμαστε στις συμπληγάδες των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας θα πρέπει να αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο.
Το γεγονός αναδεικνύει την απαραίτητη ύπαρξη δημόσιου χώρου στάθμευσης και τη χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης στους δρόμους της Πόλης με αντίτιμο, και όχι δωρεάν για ψηφοθηρικούς λόγους.
Να σημειωθεί ότι από τις δεκάδες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, στα ταμεία του Δήμου Ηγουμενίτσας δεν εισέρχεται ούτε ένα ( 1 ) ευρώ.
Αρωγός στη προσπάθεια του Λιμεναρχείου ήταν και η Τροχαία της ΕΛΑΣ που βεβαίωσε ανάλογες παραβάσεις στάθμευσης στη δικαιοδοσία της που είναι οι κάθετοι δρόμοι της παραλιακής . ( Όπως όλοι γνωρίζεται , η Ηγουμενίτσα διοικείται από δύο κράτη με διαφορετικές και ξένες μεταξύ τους υπηρεσίες )

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!