Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

“Η Ανάκριση ” του Πέτερ Βάις από τη Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ

“Η Ανάκριση ” του Πέτερ Βάις παρουσιάζεται σήμερα και αύριο 23/6 από τη Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ στις 21.00 στο θέατρο του Μον Ρεπό (στο πλαίσιο ερασιτεχνικού φεστιβάλ θεάτρου του ΕΣΥΝ).

Το έργο αποτελεί μία κραυγή και ένα “κατηγορώ” ενάντια στο ναζιστικό τέρας.Ο Πέτερ Βάις παρακολούθησε τη Δίκη της Φρανκφούρτης (που έγινε από το 1963 ως το 1965) στην οποία διερευνήθηκαν τα τραγικά γεγονότα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Άουσβιτς Ι και ΙΙ. Στη δίκη ανακρίθηκαν 22 ναζί και κατέθεσαν περισσότεροι από 360 μάρτυρες, εκ των οποίων οι 211 ήταν επιζώντες των στρατοπέδων. Ο Βάις συνθέτει μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων και των κατηγορουμένων ένα συνταρακτικό ντοκουμέντο για τα εγκλήματα του ναζισμού και αυτή την τραγωδία που γέννησε το κεφάλαιο στον 20ό αιώνα, τονίζοντας έτσι τις ευθύνες και το χρέος που έχουμε να συντρίψουμε το “αυγό του φιδιού”, που έχει ξανακάνει την εμφάνισή του…

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Ρούλα Καρδάμη (φιλόλογος). ΠΑΙΖΟΥΝ : Σπύρος Κυανούρας, Σταματίνα Πιτσούλια, Γιάννης Πουλόπουλος, Νίκη Πλιάκη, Μαριλένα Σαιτά, Βάλια Κουμπή, Τάσος Παπατσώρης, Σάντυ Χαιρεκάκη, Τζένη Δεληγιάννη, Χρήστος Κυρατζής, Γιάννης Κυριακίδης, Χρήστος Καραγεωργίου, Μιχάλης Καραφυλλίδης, Θοδωρής Σταματόπουλος, Μάριος Αρμενιάκος, Αλέξανδρος Σοφιανός, Ίντρι Ντραγκόι.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!