Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια για τους συμβασιούχους της ΠΙΝ

Επερώτηση κατέθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης στο χθεσινό ΠΣ Ιονίων η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια με Θέμα: μη καταβολή δεδουλευμένων στους 8μηνίτες της Περιφέρειας, παρά την αντίθετη απόφαση του ΠΣ με ΑΔΑ: 9ΓΨΓ7ΛΕ-Υ19 όπου στηρίζει τα αιτήματα των οκτάμηνων.

Η εισήγηση
Την Τετάρτη 26/02/20 πραγματοποιήθηκε το δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα για το οποίο οι εργαζόμενοι είχαν πάρει αναβολή και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 29/01/20. Παρά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με ΑΔΑ: 9ΓΨΓ7ΛΕ-Υ19 όπου στηρίζει τα αιτήματα των οχτάμηνων, στο δικαστήριο εμφανίστηκε η δικηγόρος Σκολαρίκη Κασιανή, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια, η οποία επιχειρηματολόγησε εναντίον των θέσεων των οχτάμηνων (εργοδότης είναι ο ΟΑΕΔ, δεν υπάρχουν χρήματα κλπ). Υπάρχεί πλήρης παραβίαση της απόφασης του Π.Σ. τόσο στο γράμμα όσο και στο πνεύμα αυτής. Επίσης οι οχτάμηνοι παραμένουν απλήρωτοι, παρότι αναγκάστηκαν να καταθέσουν εξώδικο στις 13/02/20 όπου εξειδικεύουν τις αποδοχές που πρέπει να λάβουν, καθώς προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους. Ο αρ. πρωτ. όπως κατατέθηκε είναι 5755/2020. Οι οχτάμηνοι την ερχόμενη εβδομάδα κλείνουν 3 μήνες απλήρωτοι και είναι σε τρομακτικά δυσχερή οικονομική κατάσταση. Ζητούν να τεθεί το ζήτημα της πληρωμής των οχτάμηνων και της παραβίασης της απόφασης του Π.Σ. στο επερχόμενο Π.Σ και ανταποκρινόμενοι στο δίκαιο αίτημά τους, το θέτουμε.
Ερώτημα προς την κυρία Περιφερειάρχη:
*Γιατί η δικηγόρος που εκπροσωπεί την Περιφέρεια, επιχειρηματολόγησε ενάντια στην απόφαση του ΠΣ;
* Πήρε τέτοια εντολή και από ποιον;
* Ποιος αποφασίζει ότι μπορεί να ακυρώνει την απόφαση του ΠΣ, καθιστώντας το έτσι αναξιόπιστο;

Βέρα Κορωνάκη,
Επικεφαλής Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!