Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Η απάντηση Πέτσα για τις αποζημιώσεις στην Κέρκυρα, σε ερώτηση του ΜέΡΑ25

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης των αιτημάτων πλημμυροπαθών πολιτών προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρίσκεται το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο δεν έχει “προσχωρήσει” σε καμία αποκατάσταση, δηλαδή χρηματοδότηση αποκατάστασης, αφού δεν έχει συγκεκριμένα αιτήματα και καταγεγραμμένη πλήρη εικόνα προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα. Αυτό απάντησε, μεταξύ των άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην σχετική ερώτηση του βουλευτής ΜέΡΑ25 Κ. Αρσένη για τις καταστροφές που επέφερε ο Μπάλλος στην Κέρκυρα. Ωστόσο να υπενθυμίσουμε, πως έχουν δοθεί 300.000€ στον Κεντρικό Δήμο ενώ η ολοκλήρωση της υποβολής των αιτημάτων των πλημμυροπαθών προς το Δήμο για αποζημίωση, αναφέρεται στη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου.

 

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Στις 8/11/2021, η απάντηση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, κου Πέτσα, στην επίκαιρη ερώτηση  του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 , Κρίτωνα Αρσένη, για την αποκατάσταση των καταστροφών και την αποζημίωση των πληγέντων από το Μπάλλο, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικού ύφους από την  επίσκεψη του του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, κου Στυλιανίδη, ο οποίος, κατά τις πληροφορίες μας, προτίμησε να δει τη Νότια Κέρκυρα από ελικόπτερο, θεωρώντας ότι, όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει ο κόσμος ζωγραφιά. Αλίμονο όμως, η Μεσογγή, τα Μωραϊτικα, η Παυλιάνα, που πλήγηκαν τρομερά από το Μπάλλο, μόνο ζωγραφιά δεν είναι.

Οι απαντήσεις του κου Πέτσα:

«Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή να γίνει καταγραφή των ζημιών και να αποσταλούν τα σχετικά τεχνικά δελτία, προκειμένου να προχωρήσουμε στην άμεση συνδρομή για την αντιμετώπιση αυτής της φυσικής καταστροφής.

 Όταν υποβληθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, φυσικά οι υπηρεσίες μας θα τα εξετάσουν, θα αξιολογηθεί η κατάσταση και θα συνδράμουμε εκ νέου με έκτακτη χρηματοδότηση και τους δήμους και την περιφέρεια. (Μέχρι σήμερα) ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας (επιχορηγήθηκαν) με το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ έκαστος.

 Όσον αφορά τις οικονομικές ενισχύσεις κοινωνικού χαρακτήρα … μέχρι σήμερα δεν εκκρεμούν στην υπηρεσία μας τέτοια αιτήματα, γιατί προφανώς δεν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών.»

Κοντολογίς, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα αλλά η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη. Απλώς προεδρεύει. Την ευθύνη την έχει η τοπική αυτοδιοίκηση, της οποίας, όλοι ξέρουμε, την γραφειοκρατική λειτουργία, τους ελλιπείς πόρους.

Όλα τα ωραία λόγια για τεχνική βοήθεια, για στρατιωτικά μηχανήματα, για επιτελείς που θα κάνουν αγνώριστο το νησί μας, τα πήρε ο ανεμοστρόβιλος του Μπάλλου.

Σαφής ο Κρίτωνας Αρσένης, σαφείς και οι Κερκυραίοι πολίτες:

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ!!!!

«Αυτή τη στιγμή έχουν λαβωθεί οι υποδομές της Κέρκυρας και χρειάζεται άμεση επέμβαση. Μόνο το ίδιο φαινόμενο να συμβεί, με τις μπούκες, δηλαδή το κλείσιμο των ποταμών, κλειστές αυτή τη στιγμή, η πλημμύρα θα είναι συγκλονιστική. Οι επιπτώσεις της στις ιδιοκτησίες θα είναι συγκλονιστικές. Οι ζημιές στα δίκτυα θα είναι συγκλονιστική»

Οργανώσεις Βάσεις ΜέΡΑ25 Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!