Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας με την υφυπ. Δόμνα Μιχαηλίδου

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΔΕΕΠ Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Σπύρο Παντελιό και με τη παρουσία του Βουλευτή της ΝΔ  Στέφανου Γκίκα.

Αναλυτικά, όπως ενημερώνει το γραφείου τύπου της τοπικής ΔΕΕΠ του κόμματος:

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κοινωνική πολιτική που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση όπως την αναδοχή και υιοθεσία παιδιών, η λειτουργία δομών φιλοξενίας κ.α.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, τόνισε ότι θεσμοθετήθηκε πρόσφατα μια ΚΥΑ που ρυθμίζει και το πλαίσιο λειτουργίας το δομών φιλοξενίας, το περιεχόμενο της είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαβούλευσης και συμμορφώνεται με τα πιο σύγχρονα πλαίσια παιδικής προστασίας του αναπτυγμένου κόσμου και στο οποίο το Υπουργείο κατέληξε μετά από ενδελεχείς διαβουλεύσεις με τον Συνήγορο του Πολίτη, την Unicef, τις Περιφέρειες, τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και βέβαια με τους ίδιους τους φορείς παιδικής προστασίας.

Ενώ υπογράμμισε ότι σκοπός των νέων ρυθμίσεων είναι η βελτίωση της ποιότητας  ζωής των φιλοξενούμενων στις δομές για αυτό προβλέπεται μια μεταβατική περίοδος διάρκειας ενός έτους ούτως ώστε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για τις αλλαγές που χρειάζονται.

 Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας Σπύρος Παντελιός ευχαρίστησε την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου για την ενημέρωση  καθώς και τον βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανο Γκίκα για την παρουσία του στη συνάντηση αλλά και για την συνεχή συνεργασία που εχει με τη ΔΕΕΠ ώστε να να επιλύονται χρόνια προβλήματα που απασχολούν τη Κέρκυρα.

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!