Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Καποδίστρια

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Καποδίστρια την Τετάρτη 18 Μαΐου

Αναλυτικά:

Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με Ελεύθερη Είσοδο (10:00-16:00), Περιβαλλοντική Δράση για μαθητές Γυμνασίου σε συνεργασία με το Corfu Butterfly Conservation (10:00-12:00) και ειδικά σχεδιασμένη Περιήγηση στη μόνιμη & περιοδική έκθεση για τον Ι. Καποδίστρια (15:00).

Η καθιερωμένη από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου. Φέτος το ICOM αφιερώνει την Ημέρα στο θέμα: «Η Δύναμη των Μουσείων».

Με την επιλογή του θέματος αυτού το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Μουσείο Καποδίστρια, αναγνωρίζοντας τη Δύναμη των Μουσείων ως φορείς που παρουσιάζουν το παρελθόν και ταυτόχρονα ανοίγουν νέους ορίζοντες για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος, ξεκινά από τη φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων μία σειρά συνεργειών και δράσεων που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Μουσείου Καποδίστρια για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, Τετάρτη 18 Μαΐου

Όλη ημέρα (10:00-16:00): Ελεύθερη Είσοδος

10:00 – 12:00: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις Πεταλούδες του Κήπου του Μουσείου και της Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Corfu Butterfly Conservation. Ο Dan Danahar και άλλα μέλη της ομάδας θα γνωρίσουν στους νέους τις πεταλούδες της Κέρκυρα, οι οποίοι θα μάθουν πώς να τις εντοπίζουν και να τις προστατεύουν, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τα social media. Η δράση είναι δωρεάν, απευθύνεται σε σχολικά τμήματα Γυμνασίου της Κέρκυρας και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (τηλ: 26610 32440 ή info@capodistriasmuseum.gr)

15:00: Περιήγηση στη μόνιμη και την περιοδική έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια, από την διευθύντρια – επιμελήτρια του Μουσείου, Ντάρια Κοσκόρου.

Το Μουσείο Καποδίστρια, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2022 που είναι αφιερωμένη στη συμβολή των μουσείων στη βιωσιμότητα, την προσβασιμότητα και την κοινωνική συνοχή, ξεκινά μια σειρά συνεργειών με το Corfu Butterfly Conservation.

Από τις 18 Μαΐου, τo Μουσείο Καποδίστρια θα αποτελεί Σημείο Διανομής ενημερωτικών φυλλαδίων και αφίσας για τις Πεταλούδες της Κέρκυρας, καθώς και στον Κήπο θα διοργανώνονται ενημερωτικές διαδραστικές παρουσιάσεις του Corfu Butterfly Conservation, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Περισσότερες πληροφορίες για την κάθε μία παρουσίαση θα αναρτώνται στους λογαριασμούς facebook του Μουσείου Καποδίστρια & του Corfu Butterfly Conservation.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!