Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Η Ελληνική Λύση για τα πρόστιμα σε πλοιάρια της Κέρκυρας και τις προβλήτες στους Αντιπάξους

Ερώτηση των βουλευτών Απόστολου Αβδελά και Κωνσταντίνου Χήτα προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού και Ναυτιλίας για τα πρόστιμα των επαγγελματιών για την εξέδρα στους Αντιπάξους. 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: ” Τον έντονο προβληματισμό και τη βαθιά τους θλίψη εκφράζουν οι ιδιοκτήτες πλοιαρίων (καΐκια) Π.Ε. Κέρκυρας, οι οποίοι εργάζονται ευκαιριακά και εποχικά, για τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται, κατά τις δηλώσεις εκπροσώπων τους, την τελευταία τριετία από το Λιμενικό, διότι μετακινούν λουόμενους και εν γένει επισκέπτες σε προβλήτες (εξέδρες) των παραλιών Βρίκας και Βουτουμίου Αντίπαξου. Οι εν λόγω προβλήτες (εξέδρες) ανήκουν, κατά τα διαφαινόμενα, στην κυριότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και ενώ από τον Ιούλιο του 2020 αιτήθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Παξών (δια επιστολής) τη νομιμοποίηση των αναφερόμενων προβλητών (εξεδρών), εντούτοις και έως τούδε κατά τα δεδομένα, δεν υπήρξε νομοθετική ρύθμιση περί της πλήρους νομιμοποίησης των προβλητών (εξεδρών). Ιστορικά, ενώ η Κ.Υ. του Δημοσίου δημιουργήθηκε το 1979, οι προβλήτες προϋπήρχαν από τη δεκαετία του 1960, δηλαδή κατασκευάστηκαν, πριν τη θέσπιση κανονιστικών διατάξεων περί λειτουργίας παραλιών και προβλητών, από την τότε κοινότητα Γάιου Παξών για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων, αφού οι τουρίστες ήταν λιγοστοί τότε και ενώ εξυπηρετούνται εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά πια. Οι ιδιοκτήτες πλοιαρίων σημειωτέον, ενώ καταβάλλουν φόρο για να κατέχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν τις παραλίες, εντούτοις τους βεβαιώνονται αδίκως παραβάσεις με συνέπεια να εκδίδονται πρόστιμα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως νομοθετικά ρυθμίσετε οριστικά το ζήτημα της νομιμοποίησης των προβλητών (εξεδρών) Βρίκας και Βουτουμίου Αντίπαξου, ούτως ώστε νομίμως να τις προσεγγίζουν οι ιδιοκτήτες πλοιαρίων (καΐκια) και επιπροσθέτως να ακυρωθούν τα επιβαλλόμενα πρόστιμα, τα οποία τους έχουν καταλογιστεί;

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!