Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΕΠΣ Κέρκυρας “απογοητευμένη” από τον ΣΥΠΑΠ

Η ΕΠΣ Κέρκυρας με ανακοίνωση της δηλώνει απογοητευμένη από τον υπεύθυνο φορέα για τις δημοτικές γηπεδικές εγκαταστάσεις ΣΥΠΑΠ.

Αιτία το γεγονός ότι ο Διαδημοτικός Σύνδεσμος έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα έγγραφο προς την ΕΠΣΚ, από την οποία ζητούσε την καταγραφή των αναγκών των ποδοσφαιρικών γηπέδων. Ωστόσο η ΕΠΣΚ, όπως προκύπτει από τις σχετικές επιστολές, που έδωσε στη δημοσιότητα, ο ΣΥΠΑΠ είχε ενημερωθεί από τν περασμένο Ιούλιο για την κατάσταση των γηπέδων, ωστόσο “αγνόησε” τα έγγραφα της ποδοσφαιρικής Ένωσης΄.

 

H ανακοίνωση της ΕΠΣΚ

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση λάβαμε 12/09/2023 από τον ΣΥΠΑΠ (Αρμόδιο για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις) έγγραφα με αρ. πρωτοκόλλου 760 και 761από τις 18/07/2023 , που μας παρακαλεί να συνδράμουμε στην καταγραφή των αναγκών των ποδοσφαιρικών γηπέδων όταν εμείς εγκαίρως και εγγράφως είχαμε αποστείλει σε όλους τους αρμόδιους φορείς και προφανώς και στον ΣΥΠΑΠ με αρ. πρωτοκόλλου 272 από τις 20/07/2023 τις ανάγκες και τα προβλήματα των γηπεδικών εγκαταστάσεων. Προφανώς ο Πρόεδρος του ΣΥΠΑΠ βρίσκεται σε άλλο moode  ή δεν ασχολείται καθόλου με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Εμείς επιλέγουμε το δεύτερο. Ο κύριος αυτός απεδείχθη ανεπαρκής και προφανώς επικίνδυνος για το ποδόσφαιρο. Το είχαμε επισημάνει στην κυρία Δήμαρχο πριν δύο χρόνια σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαμε. Πεισματικά τον κράτησε στην θέση του. Τους παραδίδουμε στην κρίση του Αθλητισμού Κόσμου της Κέρκυρας και ιδιαιτέρως του Ποδοσφαίρου. Για του λόγου το αληθές δίνουμε στην δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα: 1. Καταγραφή αναγκών από την ΕΠΣ Κέρκυρας που αποστείλαμε 20/07/2023 2. Έγγραφα του ΣΥΠΑΠ που έλαβε η ΕΠΣ Κέρκυρας στις 12/09/2023 με ημερομηνίες 18/07/2023. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

 

Η επιστολή ΕΠΣΚ προς ΣΥΠΑΠ στις 20 Ιουλίου 2023

Θέμα: Γηπεδικές εγκαταστάσεις Ν. Κέρκυρας

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του ΣΥΠΑΠ,

Σε συνέχεια των επανειλημμένων οχλήσεων μας γραπτώς και προφορικώς και ύστερα από έλεγχο του διενήργησε η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣΚ ( Επιτροπή στατιστικής και γηπέδων ) αλλά και των γραπτών παρατηρήσεων των ομάδων μας ( στα γήπεδα που χρησιμοποιούν – τα οποία είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου ),σας ενημερώνουμε για ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ για τα προβλήματα που υπάρχουν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα ΕΥΘΥΝΗΣ σας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2023 – 2024.

 

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

1.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Ομάδες που το χρησιμοποιούν ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ – ΑΟ ΚΑΒΟΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ : · Αποδυτήρια γηπέδου Αθλητών – Διαιτητών. · Στέγαστρο κερκίδων · Αποκατάσταση σωληνώσεων νερού · Τοιχία γηπέδου · Κάγκελα περίφραξης · Καθίσματα κερκίδας · Βάψιμο κερκίδας · Αποχέτευση · Κολώνες φωτισμού · Ταρτάν στίβου · Καθαρισμός ρείθρων περιμετρικά του γηπέδου · Δίχτυα τερμάτων.

 

  1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ

Ομάδες: Αναγέννηση Περιβολίου , Κρόνος Αργυράδων

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ : · Επιτακτική ανάγκη αλλαγής του συνθετικού χλοοτάπητα · Αποδυτήρια γηπέδου Φιλοξενούμενων Διαιτητών. · Αποχέτευση · Φωτισμός γηπέδου · Περίφραξη γηπέδου.

 

  1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΤΡΙΤΗ

Ομάδες: ΑΟ Αστέρας Πετριτή , Κεραυνός Αγ. Νικολάου, ΑΟ Βασιλάτικα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ : · Εκκρεμεί η κατασκευή κερκίδας η οποία είχε εγκριθεί από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή · Συντήρηση χλοοτάπητα ( χτένισμα ) · Αποδυτήρια.

 

  1. ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ

Ομάδες: Αστέρας Μωραϊτικων, Ατρόμητος Στρογγυλής

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ : · Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα συνδεδεμένο με το γήπεδο · Συντήρηση χλοοτάπητα (χτένισμα) · Αποδυτήρια ομάδων.

 

  1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΓ. ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Ομάδες: ΟΦΑΜ

 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ : · Συντήρηση συνθετικού χλοοτάπητα ( χτένισμα ) · Προγραμματισμός για αλλαγή του χλοοτάπητα · Ελλιπής περίφραξη · Συντήρηση αποδυτηρίων ομάδων & διαιτητών.

 

  1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΓ.ΔΕΚΑ

 Ομάδες : Αγ. Δέκα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ : Ένας απέραντος ΧΕΡΣΟΤΟΠΟΣ – ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ · Αποδυτήρια · Περίφραξη.

 

  1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΩΝ

Ομάδες: ΑΟ ΒΟΛΙΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ : · Ένας απέραντος ΧΕΡΣΟΤΟΠΟΣ – ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ · Αποδυτήρια · Περίφραξη · ΧΡΗΖΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.  

 

8.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΚΡΙΠΕΡΟΥ

Ομάδες: ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ , ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ , ΓΕ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ : · Επιτακτική ανάγκη αλλαγής συνθετικού χλοοτάπητα · Αποδυτήρια ομάδων και διαιτητών · Οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις είναι ξεχαρβαλωμένες με σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας · Τοποθέτηση ειδικού αφρολέξ στο τοιχίο πίσω από το τέρμα · Δοκάρια άβαφτα και σκουριασμένα · Αλλαγή δικτύων τέρματος · Πάγκοι ομάδων – σπασμένοι χρήζουν αντικατάσταση · Παρέμβαση στην περίφραξη του γηπέδου · Οι μισοί προβολείς που έχουν τοποθετηθεί , φωτίζουν τον χώρο έξω από το γήπεδο αφού ο αέρας τους έχει μετακινήσει ( υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες )

 

  1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΥΜΦΩΝ

Ομάδες: Αχιλλέας Νυμφών , Ηρακλής Σφακερών.

 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ : · Αντικατάσταση των σπασμένων προστατευτικών plexiglass στους πάγκους των ομάδων · Περίφραξη του γηπέδου.

 

  1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ

Ομάδες: Ολυμπιάς Καρουσάδων

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ : · Επισκευή περίφραξης · Αποδυτήρια ομάδων – διαιτητών · Πάγκοι ομάδων · Χτένισμα χλοοτάπητα και σταδιακά αλλαγή χλοοτάπητα.

 

  1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΥΛΙΩΤΩΝ

Ομάδες: Οδυσσέας Αυλιωτών , Εθνικός Περουλάδων

 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ : · Περίφραξη γηπέδου · Υδραυλικά ( βρύσες – καζανάκια δεν λειτουργούν είτε τρέχουν νερά) · Επισκευή εξέδρας · Περιβάλλον χώρος γηπέδου · Ηλεκτρολογικά – ανεπάρκεια φωτός προβολέων · Χτένισμα χλοοτάπητα( έχει προγραμματιστεί αλλαγή χλοοτάπητα από την Περιφέρεια ).

 

  1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ

 Ομάδες: Θιναλιακός , Δίας Κασσιώπης

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ : · Χτένισμα γηπέδου και προσθήκη καουτσούκ · Αντικατάσταση πάγκων · Αντικατάσταση περίφραξης του γηπέδου · Αντικατάσταση πλαστικών καθισμάτων · Φωτισμός γηπέδου · Αποδυτήρια – τουαλέτες · Σκέπαστρο

 

  1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΙΝΑΛΙΟΥ

Ομάδες : Θιναλιακός ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ :  Έχει ξηλωθεί ο προηγούμενο τάπητας  Η ομάδα μας Θιναλιακός αναγκάζεται να παίζει σε διπλανό γήπεδο ( Κασσιόπης , Καρουσάδων). Η γραφειοκρατική ανεπάρκεια της Περιφέρειας Ι.Ν. έχει οδηγήσει το έργο σε μία πρωτοφανή στασιμότητα της τοποθέτησης νέου χλοοτάπητα. ΔΙΑΝΎΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ του συγκεκριμένου έργου.

 

  1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ

Ομάδες: ΑΟ Κοντόκαλι, Φοίνικες , Ατρόμητος Άφρας, ΑΟ Σπαρτύλας , Ομόνοια ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ : · Έχει ξηλωθεί ο συνθετικός χλοοτάπητας  Η εγκατάσταση είναι εγκαταλελειμμένη ανάλογη με αυτή του γηπέδου Θιναλίου

 

Ο Καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του

Αξιότιμοι κύριοι , Σας καλούμε να λάβετε γνώση και την ευθύνη απέναντι στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κέρκυρας – στην νεολαία του νησιού που θέλει απλά να αθληθεί, να παίξει ποδόσφαιρο. Όπως αντιλαμβάνεστε εδώ και τρία χρόνια περίπου , δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση πλην εξαιρέσεων ( ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΡΑ ) και κάθε χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει. Τα γήπεδα είναι σε πλήρη εγκατάλειψη και σας παρακαλούμε θερμά να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της τραγικής αυτής κατάστασης. Εμείς ως διοργανώτρια αρχή έχοντας την απόλυτη ευθύνη της άθλησης των ποδοσφαιριστών μας και εν όψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών θα δημοσιοποιήσουμε το θέμα οργανώνοντας ειδική ημερίδα – συνέντευξη τύπου όπου ο καθένας θα αναλάβει τις ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ. Με νέο έγγραφο μας θα σας ενημερώσουμε για την διοργάνωση της ημερίδας αυτής.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!