Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Η Κέρκυρα άριστη διοργανώτρια Πανελλήνιων Αγώνων Ξιφασκίας (φωτορεπορτάζ)

Ο κερκυραϊκός σύλλογος Δαμοκλής πήρε τα εύσημα για την άριστη διοργάνωση των πρώτων πανελληνίου επιπέδου αγώνων ξιφασκίας, που διεξήχθησαν στην Κέρκυρα. Μάλιστα η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας δεσμεύτηκε ότι θα καθιερώσει την Κέρκυρα ως μόνιμο τόπο διεξαγωγής των ετήσιων Πανελλήνιων αγώνων ανάπτυξης U10 και κυπέλλου Παμπαίδων/Παγκορασίδων Κ13.

Ως γνωστό οι αγώνες αυτοί πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο κλειστό γήπεδο του ΕΑΚΚ, με τη συμμετοχή 93 αθλητών-τριών από εννέα σωματεία ξιφασκίας της χώρας. Πολυνίκης σύλλογος αναδείχτηκε ο ΑΟΞ Αιγάλεω, όπου οι αθλητές του πρώτευσαν στις τρεις απο τις τέσσερις κατηγορίες (αγόρια -κορίτσια U13 και αγόρια U10), ενώ στα κορίτσια U10 την πρώτη θέση πήρε αθλήτρια από την ΓΕ Φλώρινας. Από κερκυραϊκής πλευράς το κέρδος ήταν δύο χάλκινα μετάλλια. Ένα για τον αθλητή του Δαμοκλή ΔΕΡΔΕΜΕΖΗ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ στα αγόρια U10 και ένα για την ΜΟΥΡΜΟΥΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ , που αγωνίστηκε με την αθηναϊκή ομάδα Α.Σ.Α.Ο στα κορίτσια U10. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πανελλήνιο κύπελλο αγοριών U13, ο ξιφομάχος του Δαμοκλή MALLANO EMILIO ανάμεσα σε 44 αθλητές κατέλαβε την έκτη θέση.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας είχε αφιερώσει τους αγώνες στη μνήμη του  κερκυραίου καθηγητή γυμναστικής Γεώργιου Νικολαΐδη, ο οποίος μαζί με τον Κάρολο Δελαπαλούλ καθιέρωσαν την ξιφασκία στην Κέρκυρα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα.

Η διοργάνωση

Από κάθε πλευρά η διοργάνωση ήταν άψογη, τόσο στα αγωνιστικά, όσο και στην φιλοξενία, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Ανέστη Κωστίδη, ο οποίος παρέστη στους αγώνες, αλλά και των εκπροσώπων όλων των σωματείων, που πήραν μέρος σε αυτούς. Ο διοργανωτής σύλλογος ΔΑΜΟΚΛΗΣ φρόντισε να δώσει εορταστικό χρώμα στους αγώνες και σε αυτό συνέβαλλε και η παρουσία τμήματος της Παλαιάς Φιλαρμονικής (Φ.Ε.Κ) το απόγευμα του Σαββάτου κατά την λήξη των αγώνων του Πανελλήνιου Κυπέλλου U13.

Ως γνωστό την Κυριακή έγιναν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ανάπτυξης U10. Εκτός από την διοίκηση του ΔΑΜΟΚΛΗ στην άριστη διεξαγωγή συνέβαλλαν ο προπονητής του κερκυραϊκού σωματείου και της ΓΕ Φλώρινας, ο οποίος είναι και διεθνής διαιτητής, Στάθης Γεροσίδερης,

οι μεγαλύτεροι αθλητές-τριες του ΔΑΜΟΚΛΗ, που βοήθησαν τους αγωνιζόμενους μικρούς αθλητές με συμβουλές, στήριξη, συμπαράσταση και ενθάρρυνση,

 

οι γονείς των αθλητών-τριών, οι φίλοι του αθλήματος, που παραβρέθηκαν το διήμερο στο ΕΑΚΚ και τέλος οι χορηγοί.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!