Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Η Κ. Ρωμαίου βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας

Το Πανεπιστήμιο του Κάνσας διοργάνωσε το τριήμερο Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο (6-7-8 Μαΐου 2021) διοργάνωσε αγώνες ανοικτού στίβου με την επωνυμία Ward Haylett Invitational, στο στάδιο R.V. Christian Track and Field Complex του Μανχάταν.

Σε αυτούς συμμετείχε και η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, η οποία ως γνωστό είναι φοιτήτρια με υποτροφία στο Kansas State University . Η κερκυραία πρωταθλήτρια έκανε την καλύτερή της επίδοση επί αμερικανικού εδάφους στο τριπλούν και με άλμα 13.06 κατέκτησε την πρώτη θέση. Μάλιστα σε δύο ακόμα προσπάθειες, οι οποίες για ελάχιστα εκατοστά σημειώθηκαν άκυρες, μετρήθηκαν άλματα 13.29μ και 13.39, γεγονός που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική κατάσταση της αθλήτριας του Κερκυραϊκού ΓΣ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Kansas State University το Σάββατο (8/5/21), τελευταία ημέρα των αγώνων, σε μία ειδική εκδήλωση, τίμησε τους 17 τελειόφοιτους φοιτητές- μέλη της ομάδας στίβου, μεταξύ των οποίων και την Κωνσταντίνα Ρωμαίου, η οποία στο τέλος του τρέχοντος μηνός παίρνει το πτυχίο της στο Hospitality Management και επιστρέφει στην Κέρκυρα.

Είμαστε ευγνώμονες για όσα πρόσφεραν
Μιλώντας κατά την διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης, ο Διευθυντής αθλημάτων στίβου και ανωμάλου δρόμου του K-State, Cliff Rovelto, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήταν μια ωραία μέρα για τους τελειόφοιτους. Συλλογικά συνέβαλαν πολύ στο K-State και είμαστε πολύ ευγνώμονες για τις προσπάθειές τους και τις εμπειρίες που παρείχαν εδώ και χρόνια στο πρόγραμμά μας. Αυτοί οι 17 απόφοιτοι φοιτητές και μέλη της ομάδας στίβου, έχουν επηρεάσει θετικά την εικόνα του πανεπιστημίου τα τελευταία 4-5 χρόνια, τόσο εντός, όσο και εκτός αγώνων». Οι βραβευθέντες φοιτητές-αθλητές ήταν: Kimisha Chambers, Justin Davis, Colin Echols, Akia Guerrier, Travis Hodge, Cayli Hume, Helene Ingvaldsen, Cameron Lewis, Ariel Okorie, Kyle Parr , Ashley Petr, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΡΩΜΑΙΟΥ, Jah Strange, Lauren Taubert, Jullane Walker, Shaelyn Ward και Logan Wolfley
Να σημειωθεί ότι η κερκυραία πρωταθλήτρια τις χρονιές 2019 & 2020 αναδείχτηκε μεταξύ των 12 αριστούχων φοιτητριών, που πέραν των σπουδών τους, πρωταγωνιστούσαν και στις αθλητικές δραστηριότητες του Kansas State University.

Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1997. Γονείς της ο Ανδρέας Ρωμαίος και η Ναυσικά Μπάρδη. Έχει δύο αδέλφια την Κατερίνα και τον Αριστοτέλη. Είναι αθλήτρια του Κερκυραϊκού ΓΣ, με προπονητή τον Παύλο Σκορδίλη και αγωνίζεται στα οριζόντια άλματα (τριπλούν-μήκος). Τα ατομικά της ρεκόρ είναι στο τριπλούν 13.55μ (ανοιχτός στίβος) και 12.94μ (κλειστός στίβος). Και στο μήκος 6.15 στον ανοιχτό στίβο. Στον κλειστό δεν έχει. Υπήρξε κάτοχος των Πανελληνίων ρεκόρ του τριπλούν Κορασίδων και Σχολικού. Έχει αναδειχτεί χρυσή Πανελληνιονίκης σ τριπλούν και μήκος στα Σχολικά και ηλικιακά πρωταθλήματα Παγκορασίδων, Κορασίδων, Νεανίδων & Νέων Γυναικών. Επίσης έχει χρυσά και αργυρά Βαλκανικά μετάλλια, ενώ η κορυφαία της επίδοση ήταν το 2016, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20, στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας. Από το 2016 μετέχει στις κολεγιακές αθλητικές εκδηλώσεις κλειστού και ανοιχτού στίβου, με τις «Wildcats» του Kansas State University, μεταξύ των οποίων και στους αγώνες των big 12, αλλά και το Παναμερικανικό πρωτάθλημα NCAA, με πλασαρίσματα στους τελικούς των αγωνισμάτων.
Το 2019 μετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20, όπου Σπυριδούλα Καρύδη (13.64μ) και Κων/να Ρωμαίου (13.24μ) είχαν κατακτήσει χρυσό και ασημένιο μετάλλια αντίστοιχα. Ωστόσο η Κωνσταντίνα για ένα μόλις εκατοστό έχασε την πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό Κ20. Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου ξεκίνησε την φετινή της προετοιμασία τον περασμένο Νοέμβριο στην Κέρκυρα, υπό την επίβλεψη του Παύλου Σκορδίλη. Στις αρχές του 2021 επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο της, προκειμένου να πάρει το πτυχίο της. Ωστόσο πριν γιορτάσει την αποφοίτηση της, Παρασκευή- Σάββατο 14-15 Μαΐου θα πάρει μέρος στους αγώνες των Big 12, που θα φιλοξενήσει το Πανεπιστήμιο του Κάνσας στο στάδιο R.V. Christian Track and Field Complex.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!