Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Η ΛΑΣΥ Ι.Ν. για τις σχολικές μεταφορές στο περιφερειακό

Θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης εισηγείται η Λαϊκή Συσπείρωση Ιόνιων Νήσων στο περιφερειακό συμβούλιο του Σαββάτου  4/11 με θέμα της σχολικές μεταφορές.

 

Η εισήγηση

Έχουν περάσει 2 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμα το πρόβλημα των σχολικών μεταφορών παραμένει άλυτο. Τα προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις Π.Ε. Στην Κέρκυρα είναι ιδιαίτερα οξυμένα. Το γεγονός ότι οι μεταφορές των μαθητών γίνονται με όρους αγοράς σαν να πουλάμε και να αγοράζουμε εμπόρευμα έχει αυτά τα αποτελέσματα. Πολύ πιθανόν να συνδέονται και με τις ανάγκες της τουριστικής αγοράς. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κυβερνήσεων και τοπικής διοίκησης. Οι μεν βγάζουν την κρατική ευθύνη από πάνω τους και οι άλλοι την αποδέχονται με θύματα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στη Κέρκυρα στο σύνολο είναι 42 σχολεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Ειδικής Αγωγής, Μουσικά και Πειραματικά Σχολεία, με 902 μαθητές που ΔΕΝ γίνονται σχολικές μεταφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κέρκυρα: Την επόμενη Παρασκευή ο έλεγχος των φακέλων του διαγωνισμού για τα άγονα σχολικά δρομολόγια (video-pics)

Σύμφωνα με την πρόσφατη συνεδρίαση της Ο.Ε. οι προσφορές είναι να δοθούν από τους ενδιαφερόμενους μεταφορείς έως την Πέμπτη στις 09.11.2023. Μετά θα πρέπει η Επιτροπή Διαγωνισμού να συνεδριάσει και να εξετάσει τα δικαιολογητικά και τις οικονομικές προσφορές, μετά να έρθει στην Ο.Ε. για απόφαση, εάν δεν προκύψει κάποια ένσταση…

Άρα εφόσον έρθουν και καλύψουν με προσφορές όλα τα δρομολόγια το γρηγορότερο να ξεκινήσουν είναι στις 13.11.2023, δηλαδή 2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι γονείς και οι μαθητές βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις παίρνοντας υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ο εμπαιγμός αυτός πρέπει να τελειώσει. Να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του και να λυθεί άμεσα το ζήτημα.

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Χ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!