Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η λαϊκή μουσική παράδοση εμπνέει σύγχρονα μουσικά έργα του Κερκυραίου συνθέτη Σπ. Μαυρόπουλου

Ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του, στην εκπομπή «Τα τραγούδια μας, οι ρίζες μας»

 

Με τον διακεκριμένο Κερκυραίο συνθέτη ΣΠΥΡΟ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ  συζητούν στην εβδομαδιαία εκπομπή «Τα τραγούδια μας, οι ρίζες μας», στον ραδιοσταθμό Κέρκυρας της ΕΡΤ, η παραγωγός της εκπομπής Ελένη Παπαϊωάννου και ο τακτικός συνεργάτης της Στέφανος Πουλημένος.

Στην εκπομπή που μεταδίδεται την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στις 6 το απόγευμα και σε επανάληψη την Παρασκευή 10 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι από τη συχνότητα των 99,3 FM  και από τον διαδικτυακό ιστότοπο της ΕΡΤ, παρουσιάζονται μουσικές συνθέσεις του Σπ. Μαυρόπουλου εμπνευσμένες από μελωδίες της λαϊκής μουσικής παράδοσης του νησιού μας και όχι μόνο, που αποδίδονται από διάφορα μουσικά σχήματα.

Ο Κερκυραίος συνθέτης και επίτιμος αρχιμουσικός της Φ.Ε. Μάντζαρος, περιγράφει τα ερεθίσματα και τους λόγους που τον οδήγησαν νωρίς στη σύνθεση της Κερκυραϊκής Σουίτας, το 1984, αλλά και τρεις 10ετίες αργότερα, το 2014 στη σύνθεση της Κερκυραϊκής Ραψωδίας.

Ο κ. Μαυρόπουλος κάνει μια σύντομη αναφορά και σε δύο έργα του εμπνευσμένα από τη λαϊκή μουσική παράδοση άλλων περιοχών. Το «Θαλασσινό ταξίδι» από το γνωστό τραγούδι «Θαλασσάκι» της Δωδεκανήσου (1987) και τη «Σούστα» από τον «Ερωτόκριτο» της Κρήτης (2000).

Αυτή η εκπομπή θα μεταδοθεί και από τον ραδιοσταθμό της ΕΡΤ «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» σε όλον τον κόσμο.

Έχει ενδιαφέρον. Μην την χάσετε!

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όσους δεν μπορούν να ακούσουν την εκπομπή στις ώρες ραδιοφωνικής της μετάδοσης, θα αναρτηθεί και στο κανάλι του Στέφανου Πουλημένου, στο YOU TUBE.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!