Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Η ΛΑ.ΣΥ. στηρίζει τα αιτήματα των εποχιακών εργαζομένων

Ανακοίνωση στήριξης των εποχιακών εργαζόμενων εξέδωσε η «Λαική Συσπείρωση».

Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:
Σε μεγάλες κινητοποιήσεις βρίσκονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι άλλοι εποχιακοί εργαζόμενοι στον Τουρισμό.
Οι εργαζόμενοι στα χρόνια της κρίσης, με τη δουλειά τους, με εντατικοποίηση και εκμετάλλευση, με απληρωσιά και εργατικά ατυχήματα, πραγματοποίησαν το «θαύμα» του Τουρισμού, που ξεπέρασε κάθε ρεκόρ σε αφίξεις, έσοδα και κέρδη. Οι εργαζόμενοι μάτωσαν για το «θαύμα της τουριστικής ανάπτυξης» και της εξωστρέφειας της Ελληνικής οικονομίας, γέμισαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, στις τράπεζες του εξωτερικού, των τουριστικών και ξενοδοχειακών ομίλων. Οι ίδιοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έπαιρναν στην καλύτερη περίπτωση μισθούς και ασφάλιση για 4, 5 ή 6 μήνες κι έπρεπε να ζήσουν τις οικογένειές τους όλο το χρόνο με αυτό το πενιχρό εισόδημα και με μια μικρή ανεργία 3 μηνών. Αν ήταν ασφαλισμένοι και δεν τους έκλεβαν τα ένσημα, αν τους πλήρωναν και δεν τους χρωστούσαν μισθούς κι επιδόματα για την επόμενη χρονιά.


Σήμερα αυτοί οι εργαζόμενοι, που είναι πολλούς μήνες άνεργοι, βλέπουν ότι ούτε το καλοκαίρι θα έχουν δουλειά ή θα δουλέψουν το πολύ 1-2 μήνες. Αγωνιούν, φοβούνται για την επιβίωση των οικογενειών τους και βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα, σε συντονισμό με τα επιχειρησιακά τους σωματεία και το ταξικό κλαδικό «Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού-Τουρισμού Κέρκυρας». Στο πλευρό τους σταθερά βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση.
Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει έμπρακτα τα δίκαια αιτήματα των εποχιακών εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τις άλλες εποχιακές επιχειρήσεις. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Γ. Μπορμπότης εκ μέρους της ΛΑ.ΣΥ. Κεντρικής Κέρκυρας στη μεγάλη συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 25/5, τονίζοντας την έμπρακτη στήριξη της παράταξης, ενώ στην κινητοποίηση παρευρίσκονταν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μυρσίνη Χαραλάμπους και ο Γ. Κουλούρης, επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Νότιας Κέρκυρας. Εκτός από τη φυσική παρουσία των εκλεγμένων της στους αγώνες η ΛΑ.ΣΥ. στήριξε ψηφίσματα μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια που συμμετέχει:
 Στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Στις 28/4, στο πλαίσιο της κινητοποίησης των σωματείων και της ΟΓΕ στους χώρους δουλειάς, ο Θανάσης Μουζακίτης (μέλος της Διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας) κατέθεσε το υπόμνημα των 43 σωματείων στο Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας και ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι άλλες παρατάξεις αντιδρούσαν στο αίτημα που αφορούσε την υποχρέωση των επιχειρήσεων να καλύψουν τους ξενοδοχοϋπάλληλους, σε περίπτωση που επιλέξουν να μην ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους. Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ υποστηρίξαμε να εκδοθεί το ψήφισμα όπως το έχει αιτηθεί το συνδικάτο. Τη πρότασή μας στήριξε εκ μέρους των Ανεξάρτητων ο κ. Πουλιάσης. Τελικά μπροστά στο εμφανές ενδεχόμενο της απόρριψης του ψηφίσματος προτείναμε να εκδοθεί απόφαση με συμφωνία στα υπόλοιπα σημεία και με δήλωση δική μας ότι στηρίζουμε και το επιπλέον αίτημα. Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε ομόφωνα.


 Στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Νότιας Κέρκυρας, κατέβηκε το υπόμνημα των 43 σωματείων για τους εποχιακά εργαζόμενους στον Τουρισμό και πέρασε ως ψήφισμα ομόφωνα ολόκληρο το κείμενο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους, να δώσουν τον δίκαιο αγώνα τους, οργανωμένα με το ταξικό εργατικό κίνημα, συντονισμένοι και με τα άλλα εργατικά-λαϊκά στρώματα των αυτοαπασχολουμένων και μικρών επιχειρηματιών που επίσης πλήττονται αλλά και μαζί με τους μικρούς αγρότες. Η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου και παλεύει σταθερά για μέτρα στήριξης της ζωής και του εισοδήματός τους.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!