Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Η Λιτανεία της 11ης Αυγούστου μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτω από τις νέες συνθήκες προστασίας της δημόσιας υγείας

TAKHΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ

Το εντεκαύγουστο είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό και πολιτιστικό γεγονός για την καλοκαιρινή Κέρκυρα ,με την λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος ,προστάτη του νησιού μας.
Λίγες ημέρες απομένουν και τίποτε δεν ακούγεται για την πραγματοποίηση της ιστορικής αυτής Λιτανείας.
Ήδη οι Λιτανείες των Βαίων και του Μ.Σαββάτου λόγω των απαγορευτικών μέτρων εξ´αιτίας της πανδημίας, δεν πραγματοποιήθηκαν ,με τα γνωστά δυσάρεστα
γεγονότα.
Σήμερα όμως η χώρα μετά την επιτυχή αντιμετώπιση του Covid-19 βρίσκεται σε άλλη φάση και σε άλλη λειτουργία.
Η χώρα άνοιξε τα σύνορά της,η οικονομική δραστηριότητα επανέρχεται έστω και με πολλά εμπόδια και η κοινωνία προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητά της.
Η Λιτανεία επομένως της 11ης Αυγούστου μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτω από τις νέες συνθήκεςπροστασίας της δημόσιας υγείας.
Η Λιτανεία αυτή δεν είναι πανηγύρι ούτε πάρτυ ούτε γήπεδο.
Είναι εκδήλωση σεβασμού των πολιτών στον προστάτη του νησιού μας Άγιο Σπυρίδωνα,μιά εκδήλωση που αναπτύσσεται σε μεγάλο υπαίθριο χώρο και με πολίτες που μπορούν να αυτοπροστατευθούν αλλά και να ελεγχθούν.
Οι απαραίτητοι ιερείς και δύο ή τρία ολιγομελή φιλαρμονικά τμήματα να συνοδεύσουν το σκήνωμα του Αγίου και έτσι να σηματοδοτηθεί η αρχή της μερικής επιστροφής στην κανονικότητα της θρησκευτικής μας παράδοσης
Αναμένουμε πρωτοβουλίες.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!