Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Η μάχη της παραγωγικότητας

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που παλεύουν με την παραγωγικότητά τους. Ο λόγος γι’ αυτό είναι απλός – έχουμε πάρα πολλούς περισπασμούς και πάρα πολλά πράγματα που συμβαίνουν ταυτόχρονα. Μας αποσπούν την προσοχή τα τηλέφωνά μας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τόσα άλλα. Αλλά, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας και να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα γίνονται εγκαίρως.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας:

1) Να παρακολουθείτε τον χρόνο σας: Πρέπει να γνωρίζετε πόσο χρόνο ξοδεύετε σε διάφορες εργασίες προκειμένου να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας. Αν δεν ξέρετε πόση ώρα σας παίρνει να ολοκληρώσετε μια εργασία, πώς μπορείτε να ξέρετε αν σας παίρνει πολύ χρόνο ή όχι αρκετό;

2) Χωρίστε τα μεγάλα έργα σε μικρότερα: Μην προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε μεγάλα έργα όλα μαζί, χωρίστε τα σε μικρότερα κομμάτια και επικεντρωθείτε σε ένα πράγμα κάθε φορά αντί να κάνετε multitasking. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερφόρτωση από όλα όσα πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα και να μείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να γίνει τώρα αντί για αυτό που μπορεί να χρειαστεί προσοχή αργότερα.

3) Χρησιμοποιήστεημερολόγια https://flexbook.gr/el/6-imerologio και σημειωματάρια https://flexbook.gr/el/5-simiomatario : Μπορεί να φαίνεται παλιομοδίτικο, αλλά έρευνες δείχνουν ότι όταν σημειώνουμε σε χαρτί τείνουμε να θυμόμαστε καλύτερα.

4) Απαλλαγείτε από όλους τους περισπασμούς που σας εμποδίζουν να επικεντρωθείτε στην εργασία που έχετε αναλάβει (απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις του τηλεφώνου, κλείστε τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν χρειάζεται κ.λπ.) Εάν υπάρχουν πάρα πολλοί περισπασμοί γύρω σας στο εργασιακό/σπιτικό περιβάλλον, τότε δοκιμάστε να αλλάξετε την τοποθεσία σας.

5) Χρησιμοποιήστε υπενθυμίσεις για να βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχνάτε τίποτα σημαντικό που πρέπει να κάνετε. Για παράδειγμα, αν κάποιος σας ζητήσει να κάνετε κάτι αύριο το πρωί, σημειώστε το στο ημερολόγιό σας, ώστε τουλάχιστον ένα βράδυ πριν συμβεί, να μπορείτε να σκεφτείτε τι πρέπει να γίνει και να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι έτοιμα όταν έρθει η ώρα. Με αυτόν τον τρόπο, κανείς δεν θα θυμώσει μαζί σας επειδή κάτι ξεχάστηκε ή καθυστέρησε εξαιτίας δικού σας λάθους.

Η οργάνωση είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των επιτυχημένων ανθρώπων. Σας βοηθά να είστε πιο παραγωγικοί, να εξοικονομείτε χρόνο, να μειώνετε το άγχος και να αποφεύγετε περιττά προβλήματα.

Το να είστε οργανωμένοι σημαίνει ότι έχετε σαφή αίσθηση του σκοπού σας, ξέρετε τι θέλετε να πετύχετε στη ζωή σας και έχετε ένα σχέδιο για την επίτευξη αυτών των στόχων. Οι οργανωμένοι άνθρωποι είναι πάντα έτοιμοι για δράση, διαχειρίζονται καλά το χρόνο τους, έχουν καλά κίνητρα και αυτοπειθαρχία.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!