Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Η Μ. Υδραίου σε διαδικτυακή ημερίδα “Ενισχύοντας το Σύστημα Διακυβέρνησης των ΟΤΑ”

Στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα “Ενισχύοντας το Σύστημα Διακυβέρνησης των ΟΤΑ” που συνδιοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), συμμετείχε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

            Η ημερίδα είχε ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τους μηχανισμούς, τα εργαλεία και τα μέτρα ενίσχυσης της λογοδοσίας και των διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και τη χρηστή διακυβέρνηση.

            Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την αξία που προσθέτει στους ΟΤΑ ένα συνεκτικό Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου, με έμφαση στην αποτελεσματική και αποδοτική διαχείριση των δημοσιονομικών πόρων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι θεματικές της ημερίδας αφορούσαν σε :

-Κώδικας Συμπεριφοράς Αιρετών Οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Στη συγκεκριμένη θεματική, στελέχη της ΚΕΔΕ – ΕΕΤΑΑ – ΕΑΔ και μέλη της ομάδας εργασίας που διαμόρφωσαν τον Κώδικα μίλησαν για τα νέα δεδομένα που αυτός εισάγει στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας και  αναφέρθηκαν στην καθημερινή εφαρμογή του.

-Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου Δημοσιονομικής Διαχείρισης ΟΤΑ Α’ Βαθμού: Στη θεματική αυτή, στελέχη φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΕΑΔ αναφέρθηκαν στο ΣΕΕ της Δημοσιονομικής Διαχείρισης ως πρακτικού εργαλείου των Δήμων για την παρακολούθηση της ορθής λειτουργίας 20 βασικών δημοσιονομικών διαδικασιών τους, με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και του ελέγχου, στη βάση του νέου θεσμικού πλαισίου που ορίζει ο ν. 4795/2021.

-Η συμβολή της επιμόρφωσης στην ενίσχυση της διακυβέρνησης των ΟΤΑ: Η συγκεκριμένη θεματική εστίασε σε στοχευμένα επιμορφωτικά προγράμματα που έχει εκπονήσει το ΕΚΔΔΑ και απευθύνονται σε Αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού.

Στην ημερίδα χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, ο Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αγγ. Μπίνης, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Απ. Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημ. Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος ΠΕΔΑ Γ. Μαρκόπουλος και η Πρόεδρος της ΕΚΔΔΑ, Δρ. Π. Δραμαλιώτη.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!