Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Η ομιλία Αλ. Αυλωνίτη στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιo (βίντεο)

«Ειρωνικό και αλαζονικό αποκάλεσε τον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη κατά την ομιλία του στο εργασιακό νομοσχέδιο, ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ευχόμενος από καρδιάς να μην γίνει και μισητός στις τάξεις των εργαζομένων.

«Ακόμα κι αυτοί που τον χειροκροτούν στο κόμμα του, θα τον αδειάσουν, όταν οι καιροί θα έρθουν» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως «προσπαθεί να χρυσίσει το περιτύλιγμα ενός άθλιου νομοθετήματος με το οποίο παίρνει κομμάτι από τη ζωή των εργαζομένων που μετά, τα χρόνια των μνημονίων και της πανδημίας, πονά».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επεσήμανε πως η στάση της κυβέρνησης συνολικά, διακρίνεται από μία διάθεση αυτό-χαρακτηρισμού ως αρχαγγέλου της ανάπτυξης και της προόδου, αλλά και ως μοναδικού φίλου της εργατικής τάξης, την οποία όπως σημείωσε σε καμία περίπτωση δεν ασπάζεται και δεν θα κάνει ανεκτή, ο λαός.

«Το εργατικό δίκαιο που ξέραμε το κατεδαφίζετε και χαίρεστε, μας ειρωνεύεστε και μας λοιδορείτε. Τον πυρήνα του χτυπήσατε!» είπε σχολιάζοντας αθροιστικά το κυβερνητικό νομοσχέδιο για να εξηγήσει εν συνεχεία ότι στη βάση του, στην ουσία του και στην ψυχή του είναι αντιμεταρρυθμιστικό, αντεργατικό και αντιλαϊκό.

Ο κ. Αυλωνίτης υπογράμμισε πως το ίδιο, έρχεται σε ρήξη με την κοινωνική πλειοψηφία και για αυτό θα συγκρουστεί με σκληρό τρόπο με αυτήν, ερμηνεύοντας έτσι την πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να θεωρεί τούτη τη μάχη, ως «μητέρα των μαχών».

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε σε δύο πρακτικά παραδείγματα επιδείνωσης της εργασιακής κατάστασης στον τουρισμό, ως απόρροια του νομοσχεδίου και ειδικότερα, της καθαριότητας στον ξενοδοχειακό κλάδο και της εστίασης, καταλήγοντας πως όχι μόνον δεν πρόκειται να συνυπογράψουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. την καταδίκη της λαϊκής εργασίας, αλλά αντίθετα να παλέψουν για να οργανώσουν την λαϊκή αντίσταση για την ανατροπή του εργασιακού νομοσχεδίου».

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!