Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Η ομιλία Αυλωνίτη για την αναθεώρηση του Συντάγματος (vid)

Από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε χτες 21-11-2019, ο βουλευτής Κέρκυρας με το ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αναφέρθηκε “στην προσχηματικότητα της αναθεώρησης των διατάξεων που αφορούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία εδράζεται στην επιθυμία της πλειοψηφίας να διευκολύνει στην πραγματικότητα τον εαυτό της κατά την επόμενη διαδικασία εκλογής του ΠτΔ, το Φεβρουάριο 2020. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτη η εκλογή του Προέδρου, στο πρόσωπο του οποίου συμπυκνώνεται η εθνική ενότητα , να ολοκληρώνεται στην τελική ψηφοφορία με την απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών”.

Τόνισε πως “η αναθεώρηση των διατάξεων για την ευθύνη Υπουργών υποβαθμίζει στην πραγματικότητα το ρόλο της Δικαιοσύνης αλλά και του ίδιου του Συντάγματος και γίνεται καθαρά με κομματικά κριτήρια και σκοπιμότητε”ς. Θεώρησε ως “μέγιστο ατόπημα να απορρίψει η κυβέρνηση την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86 του Συντάγματος”. Ζήτησε, τέλος από την πλειοψηφία “να μην προσαρμόζει το Σύνταγμα στις πρόσκαιρες κομματικές της ανάγκες και να προστατεύσει, ως οφείλει, το Σύνταγμα, τους θεσμούς και την κοινωνία”.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!