Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ορκισμένη Κερκυραία τραγουδίστρια Όλγα Βενετσιάνου είναι αποκάλυψη!

-Πως ξεκίνησε το τραγούδι – Ποιες οι συνεργασίες της – Ποια τα όνειρά της

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Είναι από τις περιπτώσεις που κάνεις μια συνέντευξη και δεν ξέρεις τι τίτλο να βγάλεις, γιατί τα όσα λέει και τα όσα έχεις κάνει, αξίζει να αναδειχθούν πρώτα. Είναι τόσο ταπεινή και καλό παιδί, που θέλεις απλά να την πάρεις μια αγκαλιά και όσα ειπωθούν, να μη μοιάζουν με συνέντευξη αλλά σαν μια βόλτα για έναν καφέ που θα σταματήσεις στο δρόμο να κάνεις και δυο δουλειές. Είναι σπουδαία καλλιτέχνη, με ένα μεγάλο χαμόγελο και σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με την θετική της αύρα. Ο λόγος για την κυρία Όλγα Βενετσιάνου, η οποία παραχώρησε συνέντευξη στην «Κ.Σ.» και την ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτή την κουβέντα.

Η Όλγα βρίσκεται στην Κέρκυρα για περίπου ένα μήνα, μετά από πολλά χρόνια, καθώς λόγω επαγγελματικών της υποχρεώσεων ερχόταν στο νησί της για ελάχιστες ημέρες και κυρίως το Πάσχα. Ευχαριστήθηκε το νησί, το τίμησε και την τίμησε. Έκανε εμφανίσεις σε επιχειρήσεις της Κέρκυρας και αποκαλύπτει πως έτρεμαν τα πόδια της που εμφανίστηκε μπροστά στους Κερκυραίους, περισσότερο και από της εμφανίσεις της δίπλα στην μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρινέλλα. «Πήρα πολύ αγάπη από τους συμπατριώτες μου και είναι ευλογία για μένα αυτή η επαφή» μου δηλώνει με το βλέμμα χαμηλά, σκεπτόμενη τις καλοκαιρινές στιγμές που έζησε μαζί μας φέτος.

Η συνέντευξη φυσικά ξεκίνησε από την μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία που θα δώσει απόψε στις 20:30 στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου στο Μον Ρεπό, υπέρ του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με ένα πιάνο και τη δική της φωνή και φυσικά με την άμεση ανταπόκριση του ΛΑΟΔΑΜΑ, όπου η Μαριλένα Κάντα ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση της κας. Βενετσιάνου να συμμετάσχει στη συναυλία και γι αυτό το σκοπό. Για την συγκεκριμένη συναυλία, είχε την αμέριστη υποστήριξη στη διοργάνωση, του Νίκου Μουμούρη από τον Ερυθρό Σταυρό, ενώ με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε η κ. Μαρία Δημουλά πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Κέρκυρας και φυσικά την επαφή έκανε αρχικώς η μητέρα της Όλγας η κα. Λένα Βενετσιάνου Τσουκαλά. Το ρεπερτόριο της συναυλίας μεταξύ άλλων, περιέχει τραγούδια συνθετών όπως, Χατζηδάκη, Πλέσσα, Χατζηνάσιο ενώ το θρυλικό «Κέρκυρα, Κέρκυρα, με το Ποντικονήσι» αναμένεται να ξεσηκώσει άπαντες.

Άλλωστε, η Όλγα δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε φιλανθρωπικές συναυλίες. Το έχει κάνει δεκάδες φορές στο παρελθόν σε Αθήνα αλλά και Κύπρο, στην οποία πήγε για ένα μήνα και έμεινε λίγο παραπάνω, δηλαδή για επτά χρόνια!

-Πως βρέθηκες στην Κύπρο;

Πήγα τον Ιούλιο του 2010 για μια συνεργασία σε μια σκηνή για έναν μήνα και τελικώς έμεινα έως το 2017. Η μια πρόταση έφερε την άλλη και η μια συνεργασία με οδηγούσε σε μία ακόμη. Εμφανιζόμουν σε Λευκωσία, Πάφο, Λεμεσό. Τραγούδησα μέχρι και για τον Πρόεδρο της Κύπρου. Ήταν συνολικά τεράστια μουσική εμπειρία για εμένα.

 

-Πως μπήκε το τραγούδι στη ζωή σου;

Ξεκίνησε από ένα ταβερνάκι που είχαμε πάει για φαγητό και τότε ο Σπύρος στο «Πειθαρχείο» με κάλεσε να πω ένα τραγούδι και είπα. Στη συνέχεια μου έκανε πρόταση για να δουλέψω στο μαγαζί κι εγώ νόμιζα ότι ήθελε σερβιτόρα (γελάμε!). Έτσι ξεκίνησα.

 

-Στην Αθήνα πως βρέθηκες;

Έκανε η τρελή η μάνα μου αίτηση στο dream show τότε, με κάλεσαν και πήγα με την προτροπή των φίλων μου αλλά και της μητέρας μου, γιατί εγώ δυσκολευόμουν να το αποφασίσω. Μετά από εκεί μου ανοίχτηκαν πολλές πόρτες και νιώθω τυχερή.

 

-Η πρώτη σου δισκογραφική και οι συνεργασίες που ακολούθησαν;

Την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά υπέγραψαν οι κορυφαίοι Νίκο Αντύπας και Ελεάνα Βραχάλη. Ακολούθησαν singles με Ανδρέα Λάμπρου στη μουσική και Ρεβέκκα Ρούσση στους στίχους με τίτλο «Μπορείς». Έκανα και ένα πολύ αγαπημένο μου τραγούδι στην Κέρκυρα με τίτλο «Βάλτε φωτιά στον ουρανό» σε μουσική του Αλέξη Ντάνου και σε στίχους του Αλέξη Σάλα και το video clip γυρίστηκε στο Νέο Φρούριο με τον Νίκο Βλάχο.

-Νέα δισκογραφία;

Ήδη από τις 10 Ιουλίου ανήκω στην δισκογραφική εταιρεία Heaven Art με τον μουσικό μου πια, ταλαντούχο και σπουδαίο Βασίλη Αρμένη και την στιχουργό Νίκη Παπαθεοχάρη όπου κυκλοφορήσαμε και το νέο μου καλοκαιρινό τραγούδι «Αγάπες Αναμμένες». (Ακούστε το εδώ) Ο Βασίλης Αρμένης είναι ο μουσικός του Πάριου, του Νταλάρα, της Βιτάλη, της Γλυκερίας και άλλων καλλιτεχνών τέτοιου βεληνεκούς;

 

Έχεις συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας και καλλιτέχνες που για πολλούς τραγουδιστές είναι όνειρό τους να συνεργαστούν..

Νιώθω πολύ τυχερή γι αυτό. Θεωρώ ότι είμαι και τυχερή και έχω δουλέψει. Έχω κάνει πολύ υπομονή και έχω κι άλλη ακόμη γιατί χρειάζεται γερό στομάχι και σε αυτήν την δουλειά. Συνεργάστηκα με την κα. Μαρινέλλα και τον Αντώνη Ρέμο στο Αθηνών Αρένα και δεν το πίστευα. Κοιτούσα από τα παρασκήνια και τα μάτια μου έτρεχαν. Πατούσα εκεί που είχε πατήσει πριν λίγα δευτερόλεπτα η κα. Μαρινέλλα. Μεγάλη μου τιμή.

Επίσης πολύ τυχερή γιατί με το που επέστρεψα από την Κύπρο, ήρθε αμέσως η συνεργασία μου με τον Γιώργο Θεοφάνους και τον Τάκη Ζαχαράτο και ήταν καταπληκτική εμπειρία. Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες εμφανίσεις με τον Γιώργο Θεοφάνους και έχουμε και τώρα το Σεπτέμβριο.

 

-Θα ήθελες να σου γράψει ο Γιώργος Θεοφάνους;

Αμήν! Μακάρι γιατί είναι πολύ σπουδαίος!

 

-Βιοπορίζεσαι αποκλειστικά από το τραγούδι;

Ναι. Αποκλειστικά. Αφότου έκλεισα την σχολή καράτε και ήρθα Αθήνα, ναι.

 

-Θα ήθελες κάποτε να επιστρέψεις Κέρκυρα;

Το νησί μου είναι πάντα προτεραιότητά μου. Μακάρι να ήταν η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Δυστυχώς όμως όπως και στην Κύπρο συμβαίνει αυτό, χρειάζεται κανείς να είναι στην πρωτεύουσα. Χρειάζεται η φυσική παρουσία.

 

-Παραμένεις πάντα η Όλγα που μπορεί ο καθένας να της μιλήσει σαν να είναι φίλη του. Είσαι ευπρόσιτη σε όλους, χαμογελαστή και δεν έχεις, αυτό που λέμε, «καβαλήσει καλάμι».

Καλέ γιατί να το κάνω; Απλά τραγουδάω. Δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω. Έτσι ήμουν πάντα και έτσι παραμένω. Έχω τους φίλους μου ακόμη από το Δημοτικό Σχολείο που στην πρώτη μου εμφάνιση ήρθαν και με υποστήριξαν. Αυτό που με νοιάζει εμένα, είναι να κάνω σωστά τη δουλειά μου, να ευχαριστιέται ο κόσμος. Η έγνοια μου είναι ο κόσμος να περνάει καλά και να του αφήνω κάτι στην ψυχούλα του φεύγοντας.

 

-Θα ήθελες να κάνεις ποτέ μιούζικαλ;

Πολύ. Ύστερα από τη συνεργασία μου με τον Τάκη Ζαχαράτο, πολύ. Στην Κύπρο δε, βγήκα στην σκηνή ως Ρένα Βλαχοπούλου και σηκώθηκε η αείμνηστη Ζωή Λάσκαρη που ήταν από κάτω και με χειροκροτούσε όρθια, κόντεψα να λιποθυμήσω! 

 

-Παραμένεις …βουρλισμένη, όπως δήλωσες όταν ξεκινούσες;

Πάντα! Αυτό δεν αλλάζει.

-Θα ήθελες να κάνεις κάτι παράλληλα με τη μουσική σου σταδιοδρομία; Υπάρχει κατά τη γνώμη σου ο όρος έντεχνο τραγούδι;

Δεν υπάρχει για μένα έντεχνο ή άτεχνο. Ίσως τα χαρακτηριστικά στο λεγόμενο έντεχνο τραγούδι να είναι άλλο, ίσως κάποιο άλλο μουσικό όργανο ή παραδοσιακό, ίσως πιο δύσκολοι στίχοι. Αλλά δεν πιστεύω σε αυτόν τον όρο.

 

-Μπαλάντα ή γρήγορα πιο ποπ κομμάτια;

Και τα δύο, ανάλογα με τη διάθεσή μου. Ωστόσο νομίζω γέρνω λίγο προς τη μπαλάντα. Είμαι πιο συναισθηματικό παιδί.

 

Εμείς της ευχόμαστε πολύ καλή επιτυχία στην αποψινή της συναυλία υπέρ του Ερυθρού Σταυρού, καλοτάξιδο το νέος της τραγούδι και μόνο επιτυχίες με την νέα της δισκογραφική εταιρεία!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!