Quantcast
ΑΛΕΚΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η πανδημία καλπάζει

Γράφει ο Α. Αυλωνίτης*
Η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει και στην κυριολεξία έχει εγκαταλείψει την εμβολιαστική μάχη. Ουσιαστικά έχει υιοθετήσει την αντιδημοκρατική και γεμάτη απανθρωπιά λογική του Άδωνη που συνοψίζεται στη φράση: «Να μην σώσεις να εμβολιαστείς». Επί πλέον έχει απορρίψει οποιαδήποτε διακομματική συνεννόηση. ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.
Τόσο, η τρέχουσα φάση της υγειονομικής πανδημίας που διανύουμε, όσο και άλλα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, όπως η λειτουργία της Δημοκρατίας και της ασφάλειας των πολιτών στη χώρα μας με την έκρηξη της αστυνομικής αυθαιρεσίας, αλλά και η ακρίβεια στις τιμές βασικών αγαθών ως απόρροια όχι μόνον της ενεργειακής κρίσης ανά τον κόσμο συναποτελούν ένα κρίσιμο πεδίο πάνω στο οποίο, η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει ένα κοινωνικά αναποτελεσματικό και άδικο πλαίσιο πολιτικών.
Πάνω στους τρεις άξονες πολιτικών που μπορεί και πρέπει να είναι εφικτή μία πολιτική συνεννόηση και σύμπραξη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στην ελληνική Βουλή, όπως το ΣΥΡΙΖΑ-.Π.Σ., το ΚΙΝ.ΑΛ, το Κ.Κ.Ε. και το ΜΕ.ΡΑ 25.
Επιβάλλεται ΤΩΡΑ, πριν είναι πολύ αργά, να αναλάβουν την ευθύνη οι αρχηγοί των κομμάτων αυτών μέσα στο συναινετικό αυτό πλαίσιο να καλέσουν το λαό να ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ, δίνοντας το πολιτικό, το επιστημονικό και κοινωνικό παράδειγμα περί της αναγκαιότητος του εμβολιασμού και των θετικών αποτελεσμάτων του για την καταπολέμηση της πανδημίας. Θεωρώ ότι αρνούμενους να εμβολιαστούν έχουν όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως.
Η ενέργεια αυτή προϋποθέτει επιστημονικό σχεδιασμό και απόλυτη επί του πρακτέου συνεννόηση, αφού εκτιμηθούν τα σημερινά υγειονομικά και κοινωνικά δεδομένα.
Θεωρώ ως πολιτικά αδιανόητο να μην μπορεί να επιτευχθεί μια τέτοιου είδους, εθνικού χαρακτήρα, πολιτική συνεννόηση. Όλα τα κόμματα αναμετρώνται με την ιστορία. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη στιγμή ζήτησε εθνική συνεννόηση. Αυτή είναι η μόνη λύση.
Πρέπει και μπορεί να σταματήσει η κομματική λεκτική αντιπαράθεση και να αναζητηθούν ΑΜΕΣΑ λύσεις πειθούς του λαού. Ένας πρέπει να είναι ο στόχος και η υποχρέωση των κομμάτων: Η επίτευξη της υγειονομικής θωράκισης της χώρας.
ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ;
Η ΠΑΝΔΗΜΊΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ

*Είναι βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!