Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πανσέληνος τ’ Αυγούστου γιορτάστηκε όπως της έπρεπε! (vid-pics)

«Κόκκινη» πανσέληνος τ’ Αυγούστου, παλαιό φρούριο, Ναός Αγίου Γεωργίου, σπουδαίοι καλλιτέχνες, ιστορικές άριες, καταπληκτικά κείμενα για τον Ιωάννη Καποδίστρια, χαμηλός φωτισμός, κόσμος που το έζησε, παιδιά που στα χέρια τους κρατάν το μέλλον.

Όλα αυτά μαζί, σε μια μοναδική βραδιά τα’ Αυγούστου. Στη μοναδική βραδιά του Αυγούστου, όπου η πανσέληνος φώτισε τις ψυχές όλων μας και αποτέλεσε έμπνευση, για το αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια, στο πλαίσιο της διήμερων εκδηλώσεων «Μεταβαίνω στην Πατρίδα μου…» που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 22 Αυγούστου.

Ο προαύλιος  χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Φρούριο φιλοξένησε από νωρίς περίπου 450 ανθρώπους που επέλεξαν την αυγουστιάτικη πανσέληνο να τη ζήσουν υπό τους ήχους του πιάνου που συνόδευε τραγούδια της χορωδίας San Giacomo και των Βασιλικής Καραγιάννη, Πέτρου Καρύδη και Τζίνας Παύλου. Μια κατανυκτική βραδιά, που τίμησαν εκατοντάδες άνθρωποι με την παρουσία τους και που άνοιξαν, σε ένα μαγευτικό σκηνικό, ο 8χρονος Αριστοτέλης Κοσκινάς και ο 5χρονος Λέανδρος Σπυρίδων Κοσκινάς κρατώντας τη σημαία της επανάστασης, υπό την επιβλητική και ταυτόχρονα ψιθυριστή απαγγελία στίχων του Ύμνου εις την Ελευθερίας από τον Κερκυραίο και καταξιωμένο σκηνοθέτη Πέτρο Γάλλια.

Παρόντες ήταν, μεταξύ των άλλων, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, οι αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα  Τόμπρου, η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΔΙΑΠΕΘΕ Παναγιώτα Τζάννε, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Λεωνίδας  Ρουμπάτης, ο δημοτικός σύμβουλος – επικεφαλής παράταξης Σπ. Πουλής κ.α. Από την βραδιά, δε θα μπορούσε να λείπει η προϊστάμενη της Αρχαιολογίας Κέρκυρας Τ. Ρηγάκου, η οποία, μαζί με τις Υδραίου και Τόμπρου, απηύθυναν χαιρετισμό.

Οι συντελεστές:

Σκηνοθεσία – παρουσίαση Πέτρος Γάλλιας

Πιάνο Νίκος Βασιλείου, Μαριλένα Ελούλ

Απαγγελία: Χριστίνα Κουλουμπή, Πέτρος Γάλλιας

Συμμετείχε: Δημοτική χορωδία San Giacomo

Διδασκαλία χορωδίας: Ανδρέας Γκούσης

Διεύθυνση Χορωδίας: Antony Ivanof

Κοστούμι Βασιλικής Καραγιάννη: Λάσκαρης

Κοστούμι Τζίνας Πούλου: Χριστίνα Κουλουμπή

Τεχνική Κάλτψη: ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος

Φωτογραφία: Πέτρος Γάλλιας

Γραφιστική Επιμέλεια αφίσας – προγράμματος: Δημήτρης Βλάχος

Εκτύπωση: print shop corfu

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΒΑΛΑΝΤΑΣΗ/KERKYRASIMERA.GR

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!