Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Η Σπυριδούλα Καρύδη στην πρεμιέρα της «πέταξε» στο τριπλούν

Μεγάλο άλμα της Σπυριδούλας Καρύδη χθες στο τριπλούν.

Η αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη στην πρώτη της εμφάνιση σε αγώνες ανοιχτού στίβου φέτος πέτυχε άλμα 13.76μ, που είναι από τις καλύτερες φετινές επιδόσεις στον κόσμο. Η κερκυραία πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε το άλμα αυτό στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας  των Διασυλλογικών αγώνων, που διεξάγονται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 σε 17 στάδια ολόκληρης της χώρας. Χθες ατομικό ρεκόρ πέτυχε και η νεαρή αθλήτρια του Κερκυραϊκού Ηρώ Βραδή στο επί κοντώ με 3.70μ, ενώ μία ακόμα αθλήτρια του Κερκυραϊκού η Μαριάννα Μουρτσινούδη είχε επίδοση 11.73μ στο τριπλούν.

Η αφρόκρεμα του κερκυραϊκού στίβου για πρόκριση στα Πανελλήνια

Σε Γιάννενα-Θεσσαλονίκη & Αθήνα  17 αθλητές μας , η αφρόκρεμα του κερκυραϊκού στίβου,  από χθες έχει ριχτεί στη μάχη των Διασυλλογικών Αγώνων τριών κατηγοριών Κ20-Κ23 & Ανδρών Γυναικών, που πραγματοποιούνται Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή (17-18-19 Ιουλίου 2020) σε 17 στάδια όλης της χώρας. Οι αγώνες διεξάγονται σε 20 ομίλους και δίνουν τα εισιτήρια πρόκρισης των αθλητών-αθλητριών για τα αντίστοιχα ηλικιακά πανελλήνια πρωταθλήματα (Κ20, που θα διεξαχθεί 1-2 Αυγούστου 2020 στα Γιάννενα & Κ23 μαζί με των Ανδρών Γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί 8-9 Αυγούστου 2020 στην Πάτρα). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κερκυραίοι αθλητές δεν θα αγωνιστούν όλοι στον ίδιο όμιλο, αφού λόγω των συνθηκών έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν  στο στάδιο ποιάς πόλης θα αγωνιστούν.

Έτσι από χθες στα Γιάννενα βρίσκονται από τον Κερκυραϊκό ΓΣ: Σπυριδούλα Καρύδη που θα αγωνιστεί σε τριπλούν και μήκος, Μαριάννα Μουρτζινούδη στα ίδια αγωνίσματα, Ηρώ Βραδή επί κοντώ, Σοφία Σεχάτη 100-200μ, Στέλιος Σκορδίλης, Αναστάσιος Πολυμενάκος, & Γιάννης Κότσης στο επί κοντώ. Από τον ΓΣ Κέρκυρας οι Σπύρος Πέζαρος & Πολυάνα Τζιβανίδη σε 100-200μ. Από τον ΑΟ Κέρκυρας Σπύρος Ντουραχάνης 800μ & Γιώργος Δόσης ύψος.

Από την ΓΕ Θιναλίων οι Κώστας Κλαδάς μήκος , Διομήδης Παργινός & Θωμάς Ρίζος σε 100 & 200μ. Στον όμιλο της Θεσσαλονίκης θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Μονόπωλης του Κερκυραϊκού στο τριπλούν. Ενώ στην Αθήνα θα πάρουν μέρος οι αθλητές του Κερκυραϊκού Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης & Σπύρος Δουκατέλης. Τέλος στα Γιάννενα θα αγωνιστεί και η πρώην αθλήτρια του ΑΟ Κέρκυρα & νυν του Ελ. Βενιζέλος Παναγιώτα Δόση στο ύψος.

Αγώνες πρόκρισης για τα Πανελλήνια

Βάσει αποτελεσμάτων των διασυλλογικών, ανεξαρτήτως ομίλων, θα προκριθούν οι 12 καλύτεροι – και 16 στα αγωνίσματα που διεξάγονται εξ’ ολοκλήρου σε διαδρόμους – τόσο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών (καθώς και των Νέων που γίνεται παράλληλα – με τουλάχιστον 3 της κατηγορίας Νέων) όσο και σε αυτό των Εφήβων/Νεανίδων από τις ηλικίες που δικαιούνται συμμετοχής.

Για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ (Πάτρα, 8-9/8) προκρίνονται οι γεν.2002 και μεγαλύτεροι ενώ για το Νέων και οι γεν.2003 σε ορισμένα αγωνίσματα. Για το πανελλήνιο Κ20 (Ιωάννινα, 1-2/8) οι γεν.2001-2002 και οι γεν.2003 καθώς και 2004 σε ορισμένα αγωνίσματα.

Στις ειδικές περιπτώσεις του Κ20, προκρίνονται σε σφαίρα-δίσκο-σφύρα εφήβων, οι 8 καλύτεροι γεν.2001-2002 του αγωνίσματος ανδρών από το διασυλλογικό καθώς και οι 4 καλύτεροι γεν.2003 από το πανελλήνιο Κ18. Αντίστοιχα στα 110μ. εμπ. οι 10+6. (Στα 3000μ. Κ20 η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη)

Φυσικά κι αναγκαστικά σε αυτές τις περιπτώσεις ο αγώνας-κριτήριο είναι με προδιαγραφές ανδρών. Επίσης οι διαφορετικές συνθήκες, με άνεμο και γενικά κλιματολογικές, αλλά ακόμα και στην ώρα όπου ίδια αγωνίσματα αλλού γίνονται πρωί κι αλλού απόγευμα, θα έχουν αντίκτυπο στην αξιοκρατία, αλλά δεδομένων των ιδιαίτερων φετινών συνθηκών δεν θα γινόταν να διασφαλιστεί και σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Σε πολλές περιπτώσεις, λόγω διαφορετικού τόπου κατοικίας, αθλητές-τριες κατόπιν ειδικής άδειας θα αγωνιστούν σε άλλον όμιλο. Σε όλους τους ομίλους θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!