Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Η Σπ. Καρύδη πρεμιέρα στον ανοιχτό από το Αργοστόλι

Το προσεχές Σάββατο στα «ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ», που θα διεξαχθούν στο δημοτικό στάδιο Αργοστολίου, προγραμματίζεται το φετινό ντεμπούτο στον ανοιχτό στίβο, της πρωταθλήτριας του Κερκυραϊκού ΓΣ, Σπυριδούλας Καρύδη.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους, οι διοργανωτές των αγώνων. Υπενθυμίζουμε ότι η κερκυραία πρωταθλήτρια δεν πήρε μέρος το περασμένο Σαββατοκύριακο στους Διασυλλογικούς, γιατί είχε πρόβλημα τραυματισμού. Επομένως, παρά την ανακοίνωση των διοργανωτών, στα Βεργώτεια θα συμμετάσχει εάν πάρει το πράσινο φως από τον προπονητή της. Οι αγώνες διοργανώνονται για 6η χρονιά από την Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, τον Δήμο Αργοστολίου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων και το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή.
Τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ είναι από πέρυσι στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου και τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, τους αγώνες θα παρακολουθήσει και η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στίβου, Σοφία Σακοράφα. Το Μίτινγκ ξεκινά στις 5.45 και θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά από το IONIAN TV και με ρεπορτάζ από την ΕΡΤ. Λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν θα πραγματοποιηθούν τα καθιερωμένα παιδικά αγωνίσματα, ούτε θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες.

Οι συμμετοχές
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει 5 αγωνίσματα ανδρών και 4 γυναικών. Από τις μέχρι στιγμής συμμετοχές ξεχωρίζουν αυτές της ομάδας, που προπονεί ο Γιώργος Πομάσκι των πρωταθλητών Ευρώπης Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος πάντως δεν θα αγωνιστεί στο μήκος, αλλά θα τρέξει «τιμής ένεκεν» 100μ, Βούλας Πατουλίδου, που είναι το φαβορί για το μήκος και της Σπυριδούλας Καρύδη. Στο μήκος ανδρών θα πάρει μέρος ο Δημήτρης Τσιάμης. Στα 100μ γυναικών ξεχωρίζει η συμμετοχή της πρωταθλήτριας Ραφαέλας Σπανουδάκη με ατομικό ρεκόρ 11.27. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών θα αγωνιστεί ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (2ος Πανελληνιονίκης 2020 – επίδοση 10.43).
Στο ύψος, στους άνδρες, οι Βασίλης Κωνσταντίνου από Κύπρο – με ατομικό ρεκόρ 2.28, Αντώνης Μέρλος και Jasmin Halili από Σερβία ετοιμάζονται για μεγάλες πτήσεις. Στο ύψος γυναικών η Mariya Voukovic από το Μαυροβούνιο η Τατιάνα Γκούσιν και η Ιωάννα Ζάκκα μας υπόσχονται όμορφο θέαμα και μεγάλες επιδόσεις.
Πολύ αναβαθμισμένη θα είναι και η σφαιροβολία ανδρών, με τον πρωταθλητή Ελλάδας Οδυσσέα Μουζενίδη, να ψάχνει για βολές πάνω από 20μ και από κοντά τους Τάσο Λατιφλάρι και Bogdan Zdravkovic από Σερβία.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!