Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Η στήριξη των Διαποντίων στη συνάντηση Μ. Υδραίου- Αλκ. Στεφανή

Η στήριξη των Διαπόντιων νησιών και των ακριτών μας και η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Υπουργείου τέθηκαν στη συνάντηση που είχε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μ. Υδραίου με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα το περασμένο διήμερο.

Η Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει και προσωπικά τον Υφυπουργό για την άμεση υλοποίηση της δέσμευσής του προκειμένου να γίνει πράξη η δωρεά, εκ μέρους του Υπουργείου, εξοπλισμού για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς Ερείκουσας. Τα έξοδα για την προμήθεια αυτή θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε από το Υπουργείο η επικείμενη εγκατάσταση μόνιμου εθνοφυλακίου στους Οθωνούς το οποίο μάλιστα σύντομα αναμένεται να εξοπλιστεί και επανδρωθεί. Η Μ. Υδραίου δήλωσε ότι ο Δήμος θα συνδράμει το Υπουργείο όπου απαιτηθεί ενώ από την πλευρά του ο κ. Στεφανής τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται πάντα στο πλευρό των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών που αποτελούν το Βορειοδυτικότερο άκρο της χώρας μας.

Ενόψει του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, την συζήτηση μεταξύ Δημάρχου και Υφυπουργού απασχόλησε και το ενδεχόμενο διενέργειας από κοινού εκδηλώσεων με επίκεντρο την ανάδειξη της εμβληματικής προσωπικότητας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ι. Καποδίστρια. Τέλος, συζητήθηκε και σειρά άλλων θεμάτων που σχετίζονται με το αντικείμενο του θεματικού τουρισμού.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!