Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Τακτική Γ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας στις 30/6 μαζί με εκλογές

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Κέρκυρας σε έκτακτη συνεδρίαση, που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα (24/5) αποφάσισε να αλλάξει την ημερομηνία της τακτικής γενικής συνέλευσης των σωματείων μελών της και αντί για τις 31 Μαΐου θα διεξαχθεί μαζί με την γενική συνέλευση των εκλογών την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΣΚ η απόφαση αυτή προέκυψε προκειμένου να τηρηθούν οι οδηγίες της σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου της ΓΓΑ. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον ανοιχτό χώρο του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣ Κέρκυρας στο Κανόνι και σε αυτήν δικαίωμα ψήφου θα έχουν  οι εκπρόσωποι των 11 σωματείων εκ των 13, που είναι εγγεγραμμένα στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ, ενώ οι εκπρόσωποι των υπολοίπων  40, που είναι μέλη της Ένωσης, αλλά «άγραφτα» στο Μητρώο θα μπορούν να παρίστανται και να πάρουν τον λόγο. Να σημειωθεί ότι στη Γενική Συνέλευση εκτός του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού και των αρχαιρεσιών, που θα ακολουθήσουν, τα σωματεία θα αποφασίσουν και για τροποποίηση του καταστατικού, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου ( Τα σωματεία μέλη της ΕΠΣΚ να έχουν αθλητική αναγνώριση- τρία χρόνια ενεργά & εγγραφή στο ΑΜ) στις Γενικές Συνελεύσεις. Ως γνωστό  η τροποποίηση του καταστατικού θέλει αυξημένη πλειοψηφία (3/4).

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της τακτικής ΓΣ

1.επικύρωση των πληρεξούσιων εγγράφων των αντιπροσώπων και έλεγχος απαρτίας παρισταμένων μελών.

2.Εκλογή δύο μελών Εφορευτικής Επιτροπής. Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής είναι υποχρεωτικά δικηγόρος διορισμένος ως δικαστικός αντιπρόσωπος, από τον δικηγορικό σύλλογο.
3. Εκλογή  γραμματέα για την τήρηση κι επικύρωση των πρακτικών.

  1. έκθεση διοικητικού απολογισμού
  2. έγκριση διοικητικού απολογισμού
  3. έκθεση οικονομικού απολογισμού
  4. έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
  5. έγκριση οικονομικού απολογισμού
  6. έγκριση προϋπολογισμού του επόμενου έτους.
  7. έγκριση της τροποποίησης του καταστατικού
  8. Εκλογή δύο μελών Εφορευτικής Επιτροπής. Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής είναι υποχρεωτικά δικηγόρος διορισμένος ως δικαστικός αντιπρόσωπος, από τον δικηγορικό σύλλογο.
    12. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Προέδρου, συμβούλων και μελών Εξελεγκτικής επιτροπής, καθώς και των αναπληρωματικών μελών για το Δ.Σ και την Ε.Ε 

 

Τα 13 σωματεία της ΕΠΣΚ στο Αθλητικό Μητρώο  

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΞΩΝ        

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ   

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΠΕΝΙΤΣΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ΟΡΦΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ         

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΟΥ (Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)

 ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΙΝΑΛΙΩΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΦΑΙΑΚΩΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΑΣΤΟΥΡΙΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ.ΔΕΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  

 

Η ΕΠΣΚ αμφισβητεί δικαίωμα ψήφου σε Βολίδα & Μ. Αλέξανδρο

Στον εκλογικό κατάλογο των «13», που έστειλε  η ΕΠΣΚ στην ΓΓΑ για επικύρωση, υπάρχει η υποσημείωση  ότι τα σωματεία ΠΑΟ Αετός Κοκκινίου (Μ. Αλέξανδρος) είχε αποχωρήσει από τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος 2019-20, ενώ ο ΑΣ Βολίς δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα της περιόδου 2020-21. Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο, που ψηφίστηκε πέρυσι το Φθινόπωρο, δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου σε Γενική Συνέλευση αθλητικής ένωσης έχει κάθε αθλητικό σωματείο που φέρει ειδική αθλητική αναγνώριση, έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων  και τουλάχιστον κατά τα δύο  από τα τρία  προηγούμενα της γενικής συνέλευσης έτη συμπεριλαμβανομένου του έτους διεξαγωγής της, συμμετείχε σε επίσημες αθλητικές διοργανώσεις, αν πρόκειται για ατομικό άθλημα, με οκτώ  τουλάχιστον αθλητές, ανά έτος, και αν πρόκειται για ομαδικό άθλημα, με όσους κατ’ ελάχιστον αθλητές απαιτούνται από τους κανονισμούς του οικείου αθλήματος για την κανονική συμμετοχή σε επίσημους αγώνες και σε κάθε περίπτωση με τουλάχιστον δώδεκα  αθλητές, ανά έτος. Δεδομένου ότι το 2020, λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας και της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων δεν έγιναν εκλογές, αφ΄ενός προβλέφτηκε για τη συμμετοχή αθλητικού σωματείου σε επίσημες αθλητικές διοργανώσεις, λαμβάνονται υπόψη τα έτη 2018, 2019 και 2020 (να σημειωθεί ότι το 2021 δεν έγιναν τοπικά πρωταθλήματα) και παράλληλα δόθηκε παράταση στις θητείες των διοικητικών συμβουλίων.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!