Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Η τσιμεντοποίηση του άλσους Φυλακών δεν σας ενοχλεί; Η απάντηση των “νέων” για το σκέιτ στο Σύλλογο Γαρίτσας

Αν μη τι άλλο, ο δημόσιος διάλογος που λαμβάνει χώρα μέσω (και) των τοπικών ΜΜΕ, κάθε άλλο παρά αθέμιτος είναι. Η δημόσια διαβούλευση της δημιουργία σκέιτ στο άλσος της Γαρίτσας, απόφαση για την οποία έλαβε το δημοτικό συμβούλιο ώστε τελικώς να μην γίνει στη Γαρίτσα, έχει την αξία της και είναι πολύτιμη. Πολυτιμότερο δε, είναι πως οι Νέοι της Κέρκυρας, όπως υπογράφουν στο σχετικό ψήφισμα υπέρ της δημιουργίας σκέιτ στη Γαρίτσα, έχουν μπει στη διαδικασία της συζήτησης εκφράζοντας τα επιχειρήματά τους για αυτά που θέλουν, καθώς και γι αυτά που δεν επιθυμούν. Υπό την έννοια αυτή, η συζήτηση είναι γόνιμη και που ξέρετε, ίσως και να οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα.

Έτσι λοιπόν, στο διαδικτυακό ψήφισμα που “τρέχει” υπέρ της πίστας σκέιτ απλό πλευράς του “νέου αίματος”, υπήρξε η απάντηση του Συλλόγου της Γαρίτσας που δημοσίευσε το @kerkyrasimera το πρωί της Παρασκευής (σήμερα). 

Τώρα, δημοσιεύουμε την απάντηση των Νέων της Κέρκυρας που ανέλαβαν την πρωτοβουλία του διαδικτυακού ψηφίσματος, για να ανταπαντήσουν στο Σύλλογο. Σε αυτό το κείμενο, αρχικώς, οι νέοι άνθρωποι διερωτώνται αλλά ρωτούν και ευθέως τα μέλη του Συλλόγου, αν τους ενοχλεί η κοπή τεράστιων δέντρων στο Άλσος της Γαρίτσας. Αν σε αυτήν την περίπτωση που το άλσος των Φυλακών μετατραπεί σε πίστα σκέιτ με τη λεγόμενη τσιμεντοποίηση, αγγίζει τους κατοίκους της Γαρίτσας  ή απλά τα εμπόδια μπαίνουν κατά το γνωμικό “μακρυά από την αυλή μου και όπου θέλει ας είναι”.

Να σημειωθεί πως η απάντηση απεστάλη στο @kerkyrasimera

 

Η απάντηση

 

Με την σειρά μας, θα θέλαμε να σχολιάσουμε μερικές από τις προτάσεις σας. Θεωρούμε το άλσος στην περιοχή των φυλακών το πλέον ακατάλληλο μέρος για τη δημιουργία πίστας, καθώς α) δεν είναι ασφαλές μέρος, αφού έχουν αποδράσει ήδη μερικές φορές στα χρονικά φυλακισμένοι, ή έστω έχουν κάνει απόπειρες, και β) η τσιμεντοποίηση ενός άλσους με μεγαλύτερα δέντρα δεν σας ενοχλεί; Εκεί δεν σας ενδιαφέρει η προστασία του πρασίνου; Εκεί το πράσινο είναι πολύ μεγαλύτερο και πιο άγριο από ότι στο άλσος Γαρίτσας. Μήπως αυτό που πραγματικά σας ενοχλεί είναι ότι θα βρίσκεται μέσα στα πόδια σας; Επίσης, το γεγονός ότι υπάρχουν από νηπιαγωγεία μέχρι λύκεια στον χώρο γύρω από τις φυλακές δε μας βρίσκει σύμφωνους, οπότε μην το χρησιμοποιήσετε σαν επόμενο επιχείρημα.

Έπειτα, προτείνετε το αθλητικό κέντρο, κοντά στο αεροδρόμιο. Δυστυχώς ούτε αυτό είναι λύση, γιατί αρχικά πάλι θα είναι δύσκολη η πρόσβαση στα μικρά παιδιά, καθώς τα πεζοδρόμια είναι σχεδόν μηδαμινά στην περιοχή και επιπλέον η κατάσταση του κέντρου αθλητισμού όπως πιστεύω γνωρίζετε είναι τραγική. Πρέπει να γίνει ολική αναβάθμιση του κέντρου για τα ήδη υπάρχοντα γήπεδα και μετά να σκεφτείτε την κατασκευή κάποιου νέου. Οι νέοι χρειάζονται πίστες και γήπεδα μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, ώστε ούτε οι γονείς να ανησυχούν για την ακεραιότητα των παιδιών τους, ούτε οι μεγαλύτεροι να χρειάζεται να ξοδέψουν χρήματα για να φτάσουν στον προορισμό τους (βλ. Αλυκές).

Όσο αφορά το κομμάτι της ηχορύπανσης, ένα από τα αιτήματα μας είναι στο πάρκο να τηρούνται ώρες κοινής ησυχίας και φύλαξης του χώρου. Οπότε και εμείς είμαστε υπέρ στην ηρεμία των κατοίκων, αλλά και της ψυχαγωγίας των νέων! Οι ίδιοι κανόνες ζητάμε να τηρηθούν και στο γήπεδο μπάσκετ αλλά και στα μελλοντικά γήπεδα που είναι προγραμματισμένα να γίνουν.

Δεν διαφωνούμε στο ότι στο κομμάτι καθαριότητας του άλσους, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και έχετε την αμέριστη υποστήριξη μας. ΟΛΟΙ πρέπει να βοηθήσουμε τον τόπο μας να παραμένει καθαρός, και να αποτρέπουμε οποιονδήποτε βλέπουμε από το να ρυπαίνει τον χώρο με τα σκουπίδια του, αποτσίγαρα κλπ. Ήδη, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ενεργοί στον τομέα εθελοντικού καθαρισμού του νησιού μας και έχουμε ιδρύσει μια μικρή ομάδα που κάνει δράσεις. Καθώς το έργο του πάρκου skate έχει εγκριθεί για το άλσος Γαρίτσας, ζητούμε μια πραγματικά μέση λύση, και για αυτό σας προτείνουμε λύσεις σε όλα σας τα προβλήματα. Δεν κατανοούμε γιατί είστε τόσο ενάντια στην εκσυγχρόνιση του τόπου μας. Ευχόμαστε πραγματικά να μη έχετε κάποιο πρόβλημα και με την ανέγερση γηπέδου ping pong, bocce, εξωτερικού γυμναστηρίου, και του χώρου εκδηλώσεων.

Τέλος, το τελευταίο πράγμα που μας έχετε δείξει είναι οτι είστε υπέρ του διαλόγου, καθώς στο τελευταίο συμβούλιο όλοι θυμόμαστε την επίθεση που κάνατε στον κ. Κοντό όταν εξέφρασε την άποψη του.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!