Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Η ψυχή των εθελοντών, η καινοτόμος δράση και η κοπή της βασιλόπιτας της Πράσινης Γωνιάς Λευκίμμης

Δεν ήταν πολλοί, αλλά ήταν πολύ! Πολύ ψυχή, πολύ αγάπη και πολύ πάθος γι αυτό που κάνουν. Ήταν οι άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους την ανακύκλωση της Λευκίμμης, που διαχειρίζονται την Πράσινη Γωνιά της Λευκίμμης, γιατί η ανακύκλωση γίνεται από ανθρώπους που νοιάζονται και αγαπούν τον τόπο τους και έχουν μάθει να φέρονται με αγάπη. Ο λόγος για την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας της Πράσινης Γωνιάς Λευκίμμης, όπου ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Η εκδήλωση έγινε σε μα τοπική καφετέρια και το www.kerkyrasimera.gr ήταν εκεί, για να μεταδώσει την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων αλλά και άλλων ανθρώπων, που κάνουν πραγματικά ό,τι μπορούν για να σώσουν το νησί μας από τα σκουπίδια. Έτσι λοιπόν, παρόντες ήταν φυσικά η Σοφία Φοίφα και ο Στέφανος Κουλούρης ως υπεύθυνοι της λειτουργίας της Πράσινης Γωνιάς, οι δυο αγωνίστριες, εθελόντριες και υπεύθυνες της Πράσινης Γωνιάς Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου και Λαμπρινή Κολάγγη, ο εθελοντής και προσφάτως θεσμικός του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Σπύρος Νεράντζης, ο πρώην δήμαρχος Παρελίων και πρώην υποψήφιος βουλευτής Σπύρος Κροκίδης, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Πετριτή και Μωραϊτικων και εθελοντές των πράσινων γωνιών των περιοχών αυτών.

Το σπουδαιότερο όλων βέβαια, δεν ήταν οι ευχές και η επισήμανση για την ανάγκη της ανακύκλωσης αλλά η καινοτόμα δράση που ενστερνίζεται, υιοθετεί και κάνει πράξη η Πράσινη Γωνιά Λευκίμμης, η οποία ξεκίνησε και εξακολουθεί να είναι έως σήμερα η μοναδική πόλη στην Ελλάδα, τα Τρίκαλα, που συλλέγει προς ανακύκλωση τις γόπες των τσιγάρων. Αυτήν την καινοτόμα δράση λοιπόν, ξεκινάει και η Πράσινη Γωνιά της Λευκίμμης συνεργαζόμενη με την εταιρεία που έχει αναλάβει τα Τρίκαλα και καλεί όλους ανεξαιρέτως, καπνιστές και μη, καταστήματα και επιχειρήσεις να συλλέγουν τις γόπες και να τις παραδίδουν στην Πράσινη Γωνιά Λευκίμμης, όπου από εκεί θα αποστέλλονται στην Γαλλία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τοποθετήθηκαν οι Σπύρος Κροκίδης, Σπύρος Νεράντζης και Μάγδα Παπανικολοπούλου όπου ο πρώτος μεταξύ άλλων δήλωσε πως η ανακύκλωση είναι μονόδρομος, ο δεύτερος πως το Τεμπλόνι είναι παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγήν και η τρίτη δήλωσε πως ο εθελοντές έδειξαν τον δρόμο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να σημειωθεί πως την επόμενη Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου

Η Σοφία Φοίφα γα την καινοτόμο δράση

Η Τοποθέτηση της Μάγδας Παπανικολοπούλου (Πράσινη Γωνιά Τεμπλονίου)

Ο χαιρετισμός του Σπύρου Νεράντζη στην εκδήλωση

Ο Σπύρος Κροκίδης στην τοποθέτησή τους στην εκδήλωση, ο οποίος έκοψε και την βασιλόπιτα

 

Ρεπορτάζ Χριστίνα Χονδρογιάννη

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!