Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Η 1η Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας του Αλ. Μελίδη απο 25/9 έως 1/10 στον Ανεμόμυλο

Η 1η Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας του κερκυραίου φωτογράφου Αλέξανδρου Μελίδη με θέμα “Χρονικοί Αντικατοπτρισμοί / Time Reflections Re-Photography”  θα πραγματοποιηθεί από 25 Σεπτεμβρίου με 1η Οκτωβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Ανεμομύλου.

Την έκθεση θα φιλοξενήσει ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ανεμόμυλου.

 Σύμφωνα με σχετικό σημείωμα του δημιουργού: Από όταν ανακαλύφθηκε η φωτογραφία και καθιερώθηκε ως μια μορφή τέχνης, δεν σταμάτησε στιγμή να εξελίσσεται. Ειδικά την εποχή που διανύουμε που η τεχνολογία έχει διευκολύνει και απλοποιήσει τη φωτογραφία στο μέγιστο βαθμό.

Η δύναμη της φωτογραφίας, σε όλες τις μορφές της, ήταν και είναι αναμφισβήτητα τεράστια. Μία μορφή που έχει μια συνεχόμενα αυξανόμενη τάση είναι το λεγόμενο Re-Photography.

Η επαναφωτογράφιση.

Παλιές φωτογραφίες που απεικονίζουν κτίρια, τοπία ή και αστικά τοπία που περιλαμβάνουν και ανθρώπους, επαναφωτογραφίζονται από την ίδια θέση και προοπτική, αναμειγνύονται με τις φωτογραφίες του σήμερα και το αποτέλεσμα της σύνθεσης είναι πολλές φορές μαγικό.

Το παρελθόν έρχεται στο προσκήνιο. Το χτες έρχεται να συναντήσει το σήμερα, και ο θεατής μπορεί να παρατηρήσει στο ίδιο κάδρο, τις διαφορές στις τοποθεσίες που έχουν αλλάξει από τη λήψη των πρωτοτύπων. Οι πολεοδομικές αλλαγές, η μετάλλαξη των διάφορων τοπίων με το πέρασμα των δεκαετιών και αιώνων, έχουν τρομερό ενδιαφέρον. Και βέβαια, εκτός από τα τοπία, οι κοινωνικές αλλαγές που συντελέστηκαν πάνω στον άνθρωπο με το πέρασμα του χρόνου.

Το παρελθόν που αντικατοπτρίζεται στο παρόν.

Η φωτογραφίες του παρελθόντος, μεταξύ άλλων, αποτελούν καταγραφή της ανθρώπινης ιστορίας. Έτσι απλά, με την επαναφωτογράφιση, οι νέοι μπορούν να συνδεθούν με την ιστορία του τόπου τους και να τους βοηθήσει να αντιληφθούν πράγματα και καταστάσεις που τα λόγια από μόνα τους είναι αδύνατον να περιγράψουν.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!