Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Θεματικά Μουσεία της Ελλάδας και Τουριστικό Μάρκετινγκ: Το νέο βιβλίο του Δρ. Παναγιώτη Ιωακειμίδη

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Οικονομολόγου – Ερευνητή Δρ. Ιωακειμίδη Γ. Παναγιώτη υπό την αιγίδα των εκδόσεων ΔΙΣΙΓΜΑ

Το βιβλίο αυτό αποτελεί εργαλείο στα χέρια ερευνητών και σπουδαστών της Μουσειολογίας και του Μάρκετινγκ, καθώς καταγράφει τις απόψεις των ανθρώπων των θεματικών μουσείων και την αντίληψή τους σχετικά με το τουριστικό μάρκετινγκ, τις αντιλήψεις των επισκεπτών σχετικά με την εμπειρία που βιώνουν σε ένα θεματικό μουσείο, το βαθμό ικανοποίησης τους,  την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί στα θεματικά μουσεία της χώρας και τις ενδεχόμενες αλλαγές που μπορούν να προκύψουν με απώτερο σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας. Στο βιβλίο παρουσιάζονται επίσης κάποιες τεχνικές τουριστικού μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν τα θεματικά μουσεία της χώρας, οι σημαντικές ιδιαιτερότητες του τουρισμού που έχουν άμεση επίδραση στην επισκεψιμότητα των θεματικών μουσείων και τέλος προτάσσονται ενέργειες και τεχνικές μάρκετινγκ για να δημιουργηθεί ένας ενάρετος κύκλος πολιτισμού – ψυχαγωγίας – οικονομίας. Η έρευνα κοινού που περικλείεται στο βιβλίο, αποτελεί οδηγό για μελλοντικές έρευνες που θα πλαισιώσουν ή θα συμπεριλάβουν τα θεματικά μουσεία σε νέες μελέτες, όπως για παράδειγμα πολιτιστικές διαδρομές ή βιώσιμες πόλεις και είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που έρχεται να καλύψει το ερευνητικό κενό που υπάρχει γύρω από το είδος των μουσείων αυτών.

 

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δρ. Παναγιώτης Γ. Ιωακειμίδης είναι Οικονομολόγος – Ερευνητής, με πολυετή τραπεζική εμπειρία. Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τις επιδράσεις του πολιτισμού στον τουρισμό και την πολιτιστική διαχείριση. Διδάσκει ως  επισκέπτης διδάσκων στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) του Ιονίου Πανεπιστημίου με τίτλο «Διατήρηση & Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς» (Preservation & Management of Cultural Heritage). Ως μεταδιδακτορικός ερευνητής ασχολήθηκε με το ρόλο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στον πολιτισμό και στη βιωσιμότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030.

Email επικοινωνίας: ioakimidisp@yahoo.gr

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!