Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Θεοφάνης Αυλωνίτης: Οι λόγοι που είμαι υποψήφιος με την Μερόπη Υδραίου

Είναι τιμή μου η πρόσκληση αυτή από την κυρία Μερόπη Υδραίου. Στο κάλεσμα προσέτρεξα, γιατί πιστεύω στο όραμά της, τις ιδέες της και το σχέδιό της. Πιστεύει όπως πιστεύω και εγώ ότι οι γνώσεις μου και η πείρα μου, της επαγγελματικής μου καριέρας, θα βοηθήσει στην ορθή αντιμετώπιση προβλημάτων της πόλης μας, πιστεύοντας ότι θα συνδράμω στην επίλυση πολλών, που έχουν επισημανθεί και αποτελούν αφορμή για άμεση αντιμετώπιση και δράση.
Το πρόγραμμα του Συνδυασμού έχει ήδη εξαγγελθεί από πολύ νωρίς από την Υποψήφια Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου και ελπίζουμε, οι Πολίτες να ξεχωρίσουν αυτούς που έχουν τις δυνατότητες να το εφαρμόσουν. Είναι υποχρέωση πλέον η επιλογή των “κατάλληλων” να διοικήσουν το Δήμο. Εμείς όλοι δεν ερχόμαστε κοντά σας να επιλύσουμε τα προβλήματα με «ΘΑ» ούτε να υποσχεθούμε κάτι, που δεν γίνεται. Θαύματα δεν γίνονται, αλλά ο Δήμος χρειάζεται νοικοκυρεμένη Διοίκηση, συμμέτοχη στην εξέλιξη, με Παθός για λύσεις και προπάντων προσγείωση στην πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε.
Καλούμαστε να συμμετέχουμε όλα τα μέλη του Συνδυασμού, έτσι και εγώ για να κάνουμε το όραμα και το σχέδιο πραγματικότητα και να συμβάλλουμε, όλοι μαζί, σε ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε πολλές φορές τονίσει και με διάφορες ευκαιρίες, πως οι σύγχρονοι Δήμοι και η Διοίκησή τους απαιτούν αποτελεσματικό management και ανθρώπους όχι απλά γνώστες των τρόπων διοίκησης τους, αλλά και επιστημονικά καταρτισμένους στις πολυσχιδείς και πολυποίκιλες δραστηριότητές τους που η σύγχρονη πολιτεία τους έχει αναθέσει. Οπότε η αναδιάρθρωση του οργανογράμματος του Δήμου είναι απαραίτητη. Οι σύγχρονοι Δήμοι δεν διοικούνται με ερασιτεχνισμούς και εμπειρικές μεθοδεύσεις. Είναι τόσα πολλά τα θέματα με τα οποία η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείται και τα οποία έχει επιφορτιστεί, που από μόνη της το σύγχρονο management το απαιτεί και το επιβάλλει.
Έχουμε θέληση, εμπειρία, αποφασιστικότητα, όρεξη για δουλειά και δημιουργία.
Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το Δήμο με τη δική σας εντολή. Μια καθαρή και δυνατή ψήφο. Για να κάνουμε όλοι μαζί μια Νέα Αρχή για την Κέρκυρα, για την Κέρκυρα με την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της, για τον ευλογημένο τόπο μας που πρέπει να λάμψει και πάλι για όλους εμάς και για την επόμενη γενιά. Η παράταξη Κερκυραίων Δήμος-ΝΕΑ ΑΡΧΗ με την Μερόπη Υδραίου, έρχεται για να ενώσει τους πολίτες αλλά και όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, τους καλούμε να αναζητήσουμε, όλοι μαζί , αυτά που μας ενώνουν.
Από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας ως τη σύγχρονη της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας έχει κυλίσει πολύ νερό στο μύλο της αντιπροσώπευσης. Επί δεκαετίες δόθηκαν αγώνες για να κατοχυρωθεί ως δικαίωμα που όλες/όλοι σήμερα θεωρούμε ως δεδομένο. Είναι η ζωντανή έκφραση της Αντιπροσωπευτικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Με την ψήφο μας νομιμοποιούμε εκείνους που θέλουμε να διαχειρίζονται τα προβλήματα της χώρας μας στο ευρωπαϊκό και εθνικό κοινοβούλιο, στη περιφέρεια και τον δήμο στον οποίον ανήκουμε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση (δημοτικές εκλογές, ευρωεκλογές κτλ.) προσφέρεται για την έκφραση λαϊκής δυσαρέσκειας προς τους κυβερνώντες. Συνεπώς, η ψήφος στις δημοτικές εκλογές έχει την αυτονόητη πολιτική σημασία της. Οι εκλογές είναι μπροστά, φίλες και φίλοι, η αποχή δεν είναι λύση. Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα των συμμετεχόντων. Αν δεν συμμετέχεις, θα το κάνει κάποιος άλλος για σένα.
Οι εκλογές είναι το σημαντικότερο μέσο να επιδοκιμάσουμε ή να απορρίψουμε τη συμπεριφορά και τα έργα κάποιου πολιτικού φορέα, παρακολουθώντας και κρίνοντάς για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Είναι το μέσο για να στείλουμε το μήνυμα που πρέπει, σε αυτούς που δεν μας έπεισαν για μια ακόμη φορά ή να πούμε το μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που έμπρακτα μας έδειξαν το γνήσιο ενδιαφέρον τους για τα μεγάλα ή μικρά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας. Τέλος, μπορεί να γίνει το διαβατήριο για νέους και φρέσκους ανθρώπους να μπουν στον ενεργό πολιτικό στίβο και να φέρουν νέες, προοδευτικές ιδέες να δώσουν τη νέα πνοή στην πολιτική και λύσεις στα ζητήματα που αφορούν την Κέρκυρά και τα διαπόντια νησιά μας. Ένας από αυτούς θέλω να πιστεύω ότι είμαι και εγώ.
Ας φροντίσουμε λοιπόν από τώρα να τακτοποιήσουμε τα της ψήφου μας. Και ας ψηφίσουμε μαζικά.
Αυλωνίτης Θεοφάνης
*Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος «Κερκυραίων Δήμος –ΝΕΑ ΑΡΧΗ» με την Υποψ. Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου.
“Θέλω να δουλεύω αθόρυβα και να κάνει θόρυβο η δουλειά μου”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!