Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Θεοφάνια στην Κέρκυρα (2022): Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των Υδάτων στο παλιό λιμάνι – Βρήκαν τελικά τον σταυρό (ΦΩΤ-VID)

Mε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Καφέ Γυαλί στο παλιό λιμάνι της Κέρκυρας, η τελετή Αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του τιμίου Σταυρού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου.

Αψηφώντας το κρύο, πολλοί ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα θαλασσινά νερά για να πιάσουν τον σταυρό. Αν και χρειάστηκε λίγο χρόνο παραπάνω, καθώς προς στιγμήν τον σταυρό τον έχασαν, τελικώς, ο Τζουλιάνο Μέρκο από το Μπεράτι Αλβανίας κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον κρατήσει, δίνοντάς τον για προσκύνημα σε όλους όσοι βούτηξαν μαζί του αλλά και στον κόσμο που παρακολουθούσε από τη στεριά. Ευχήθηκε σε όλους χρονιά πολλά ενώ δήλωσε, πως ήταν η πρώτη φορά που τόλμησε να βουτήξει μια τέτοια μέρα και τον έπιασε κιόλας τον τίμιο σταυρό. Αισθάνεται ευλογημένος, όπως είπε και ευχήθηκε μια καλή χρονιά σε όλον τον κόσμο.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας στη Μητρόπολη, ακολούθησε πομπή, των τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, μέχρι το «Καφέ Γυαλί» στο Παλιό Λιμάνι. Να σημειωθεί ότι δε συμμετείχε καμία Φιλαρμονική, λόγω της υγειονομικής κατάστασης της χώρας.

Επιπλέον, αν και υπήρχε κόσμος, δεν παρατηρήθηκε ιδιαίτερος συνωστισμός με σαφώς μικρότερη προσέλευση από τα προηγούμενα χρόνια ενώ φορούσαν όλοι προστατευτικές μάσκες.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!