Quantcast
SLIDERΚΕΝΤΡΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Θεοχάρης: Μέτρα στήριξης και των εποχικών εργαζομένων σε τουρισμό- Δήλωση Στεφ.Γκίκα

ΑΘΗΝΑ. «Το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας νομοθετεί και εφαρμόζει άμεσα ένα ευρύ δίχτυ προστασίας για όλες τις πληττόμενες κατηγορίες εργαζομένων από το αιφνίδιο κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας.

Αναλαμβάνουμε ειδικά μέτρα στήριξης των εποχικά εργαζομένων», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου μένουν ακάλυπτοι.

Οπως αναφέρει ο υπουργός:

-Οι εργαζόμενοι των οποίων έληξε η κάρτα ανεργίας τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο θα λάβουν επιπλέον το επίδομα ανεργίας για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

-Οι εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι υπό ομαλές συνθήκες δε θα είχαν απώλειες εισοδημάτων, θα λάβουν το ειδικό προνoιακό επίδομα των 800 ευρώ.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι προστατεύονται από απόλυση από τις 18/3 και μετά. Όμως, ακόμα και για όσους απολύθηκαν πριν από την ημερομηνία αυτή, θα υπάρξει συγκεκριμένη μέριμνα και ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να προστατευθούν εισοδηματικά.

Ας αναλογισθούμε το βάρος των στιγμών. Δεν είναι ώρα για μικροκομματικές αντεγκλήσεις και τσακωμούς. Είναι ώρα ευθύνης και εθνικής συστράτευσης προκειμένου να βγούμε από την πρωτόγνωρη αυτή κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες», καταλήγει ο κ. Θεοχάρης.

Ο Στ. Γκίκας

«Σήμερα το πρωί στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικό Ελέγχου ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έκανε μία σημαντική ανακοίνωση.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα ή αύριο θα προβλέπει την παράταση της καταβολής επιδόματος ανεργίας μέχρι και το τέλος Μαΐου για όλους όσους το επίδομα έληξε το πρώτο τρίμηνο του 2020. Συνεπώς, συμπεριλαμβάνονται και όσοι άνεργοι λάμβαναν το επίδομα και μέχρι τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Επίσης, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα προβλέπει και την δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης του χρόνου που θα καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας, εφόσον αυτό χρειαστεί.
Με αυτό τον τρόπο θα λάβουν το επίδομα ανεργίας μεταξύ άλλων και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι λοιποί εργαζόμενοι στον τομέα του Τουρισμού.
Η εν λόγω διεύρυνση των δικαιούχων είναι πολύ σημαντική, καθώς μεγάλος αριθμός εργαζομένων του Τουρισμού ανέμενε την πρόσληψή του εντός του Μαρτίου, πράγμα που εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού ανεστάλη.
Η χώρα μας, όπως και όλες οι χώρες, καλείται να αντιμετωπίσει πρωτοφανείς συνθήκες, βρισκόμαστε πράγματι σε αχαρτογράφητα νερά. Ωστόσο, η Ελληνική Κυβέρνηση, και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λαμβάνει από την αρχή της κρίσης γενναίες αποφάσεις έχοντας τρεις στόχους: την προστασία των πολιτών, την στήριξη της Οικονομίας μας και την θωράκισή της για την περίοδο μετά την κρίση. Για αυτό τον λόγο, η Κυβέρνηση λαμβάνει ήδη μέτρα για το αύριο, συνδέοντας τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων με την ρήτρα διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε, μένοντας ενωμένοι.
Υποχρέωση όλων μας είναι να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των ειδικών και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.»

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!