Quantcast
Διεθνή νέα

Ιταλία: Η Βενετία αναβάλλει την επιβολή τέλους εισόδου για τους τουρίστες λόγω κορωνοϊού

Ο Δήμος της Βενετίας αποφάσισε να αναβάλει για το 2022 την επιβολή τέλους εισόδου για τους τουρίστες, που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μια αναβολή που στόχο έχει να βοηθήσει να επανεκκινήσει η δραστηριότητα που έχει σταματήσει τελείως.

“Υπό το φως της σημερινής κατάστασης, σε σχέση με την πανδημία της Covid-19, αποφασίσαμε να κάνουμε μια σημαντική κίνηση για να προωθήσουμε την επιστροφή των τουριστικών ροών”, δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού Μικέλε Ζουίν σε ανακοίνωση.

Διευκρίνισε ότι παράλληλα “συνεχίζεται η ανάπτυξη του λογισμικού για τη διαχείριση του συστήματος κρατήσεων” ενόψει της επιβολής του τέλους την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Η Βενετία έχει ερημώσει από τότε που ξέσπασε η πανδημία της Covid-19, η οποία παρέλυσε τις αερομεταφορές και τον τουρισμό.

Η Ιταλία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη τον Φεβρουάριο από τον κορονοϊό και έχει πληρώσει βαρύ τίμημα, με πάνω από 1,3 εκατ. κρούσματα και κοντά 48.000 θανάτους. Η οικονομία της αναμένεται φέτος να καταγράψει τη χειρότερη ύφεσή της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!