Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Κάηκε εκκλησία στην Κεφαλονιά

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Τα ξημερώματα της Δευτέρας μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς την ενοριακή εκκλησία της Παναγίας των Χαβδάτων. Με το πρώτο φως της ημέρας οι εικόνες είναι απελπιστικές.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, κατά πάσα πιθανότητα εξωτερικό καλώδιο που συνδέεται με την εκκλησία βραχυκύκλωσε με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά που γρήγορα επεκτάθηκε σε ολόκληρο το ναό. Άμεσα στο σημείο βρέθηκε το σύνολο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ληξουρίου με τρία οχήματα και 10 άνδρες. Από τη φωτιά δεν απέμεινε τίποτα.

Θρησκευτικά κειμήλια από άλλους ναούς, η ιστορική εικόνα της Παναγίας, και ο θρόνος από την γειτονική ιστορική εκκλησία των Αγίων Αποστόλων καταστράφηκαν ολοσχερώς.

«Η Παλική είναι συγκλονισμένη, το Ληξούρι είναι συγκλονισμένο» ήταν τα πρώτα λόγια του Γεράσιμου Γαλανού, αντιδήμαρχου της περιοχής. Δεν το χωράει ο νους πως η συγκεκριμένη εκκλησία έγινε παρανάλωμα του πυρός. Αυτή τη στιγμή στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής, αστυνομία, ο αντιδήμαρχος Γερ. Γαλανός, η διευθύντρια του ΤΑΣ Αθανασία Κακαβά και αρκετοί κάτοικοι των Χαβδάτων.

Πηγή:ekefalonia.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!