Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

«Κάηκε το χαλί και φάνηκε η υποκρισία» (γράφει ο Ι. Ρεβύθης)

Κάηκε το “χαλι” που έκρυβε τα προβλήματα της Μόρια και βγήκαν στη “φόρα” η απανθρωπιά, η ξενοφοβία, η έλλειψη αλληλεγγύης που μας περιβάλλει.

Εν μέσω πανδημίας, 13.000 απελπισμένες ψυχές, 21000 ήταν μέχρι πριν λίγες μέρες, αποκλεισμένοι σε ένα καταυλισμό, ζούν το δικό τους δράμα.
Γύρω τους τα “κορακια” περιμένουν υπομονετικά τη λεία τους όταν εξουθενωμένη θα πάψει να προβάλλει αντίσταση.
Οι ” εμποροι ψυχών ” τρίβουν τα χέρια τους έτοιμοι να μοσχοπουλήσουν την πραμάτεια τους..
Ένα ολόκληρο νησί, βουλιάζει καθημερινά κάτω από το βάρος των προβλημάτων .

Σήμερα 13.000 συνάνθρωποι μας αλλοεθνείς, έχουν ξεχυθεί στους δρόμους του νησιού, διωγμένοι από τη χώρα τους χωρίς μέλλον, χωρίς να ξέρουν το γιατί αναζητούν μια όαση ελπίδας πίσω από τις φλόγες που κατακαίουν τα όνειρα τους.
Σήμερα και άλλες αστυνομικές δυνάμεις καταφθάνουν στο νησί, έτοιμες με την δύναμη των όπλων, να τοποθετήσουν το καινούργιο χαλί που θα καλύψει τις ασχήμιες και την υποκρισία της κοινωνίας μας.

Σήμερα, αφήστε τις μανάδες με τα νεογέννητα, τα μικρά παιδιά, να περιφέρονται στους δρόμους της Λέσβου, αναζητώντας λίγη τροφή, κάποιους χώρους υγιεινής, αναζητώντας τον τρόπο να επιζήσουν και τις επόμενες μέρες.
Σήμερα έχουμε πολύ πιο …σοβαρά ζητήματα για να ασχοληθούμε.

Ασχοληθείτε με το σαββατοκύριακο που έρχεται. Οργανώστε τα φθινοπωρινά μπάνια σας και εκεί στην παραλία που θα λιάζεστε θα έχετε χρόνο για να ασχοληθειτε με το …μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί την Ελληνική κοινωνία. Τις μάσκες στα σχολεία.

Προς Θεού. Όπως μας ενημερώνουν οι ειδήμονες από το …κίνημα κατά της μάσκας, η συχνή χρήση της μάσκας ενδέχεται να δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα στα “δικα μας” παιδιά.

Α..ναι. Και μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε, να γεμίσετε τα ψυγεία σας με τα προϊόντα που θα χρειαστείτε τη Δευτέρα για το καλό πρωινό των παιδιών σας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!