Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα Εργατικού Κέρκυρας στις απεργιακές κινητοποιήσεις 6ης Απριλίου και Πρωτομαγιάς

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας με ανακοίνωσή του καλεί σε συμμετοχή στις απεργιακές πανελλαδικές κινητοποιήσεις της 6ης Απριλίου & της Πρωτομαγιάς.

Όπως αναφέρει: «Η καλπάζουσα ακρίβεια εξανεμίζει το πενιχρό εργατικό εισόδημα και οξύνει την φτωχοποίηση της εργατικής τάξης.

Οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους πρέπει τώρα να ορθώσουν ανάστημα απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματος από την ακρίβεια, όπως η κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, μείωση των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ και των δημοτικών τελών στο 50%, καθώς και άλλα ανάλογα μέτρα.

Παράλληλα, τώρα πρέπει να δοθεί μεγάλη μάχη για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, καθώς και κλαδικές Σ.Σ.Ε. με αποδοχές και όρους που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Το ΕΚΚ στηρίζει ουσιαστικά τον αγώνα των εργαζομένων ενισχύοντας τους εργαζόμενους και τα κλαδικά συνδικάτα τους στην προσπάθεια για απόσπαση κατακτήσεων. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, δυνάμεις του ΕΚΚ προχώρησαν σήμερα σε αγωνιστική παρέμβαση στις Τράπεζες, στηρίζοντας  τον αγώνα του τοπικού παραρτήματος της ΟΤΟΕ, με αποτέλεσμα την επιτυχία της στάσης εργασίας.

Με τον ίδιο τρόπο θα σταθούμε δίπλα σε κάθε κλάδο που παλεύει, καλλιεργώντας ταυτόχρονα σχέσεις αλληλεγγύης και αγωνιστικής ενότητας ανάμεσα στους διαφορετικούς κλάδους των εργαζομένων.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ακρίβεια, στην ανέχεια, στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν. Παλεύουμε για την υπογραφή ΣΣΕ αναδεικνύοντας την δύναμή μας και διεκδικώντας ό,τι μας ανήκει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν και να συμμετέχουν μαζικά στις μεγάλες πανελλαδικές, πανεργατικές απεργίες στις 6 Απρίλη και την Πρωτομαγιά».

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!