Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

«Κάποια πραγματα που γνωρίζω για τον βιασμό», γράφει η Ειρήνη Χειρδάρη

Η Κερκυραία sex coach και sex therapist γράφει για το βιασμό και πως να αντιμετωπιστεί από τα θύματα ενώ αναφέρει  τους πραγματικους λόγους βιασμού.

«Καταρχάς, αν δεν έκανα αυτήν την δουλειά, της sex coach και sex therapist, δεν θα μου περνούσε ποτέ απ’ το μυαλό πόσες πολλές γυναίκες βιάζονται στην Ελλάδα, πόσο συχνό είναι. Σε μένα συνήθως έρχονται για κάτι άλλο, για θεραπεία οργασμού, για να βρουν σύντροφο, για να μάθουν γιατί δεν μπαίνουν στο ερωτικό παιχνίδι. Όταν στο ιστορικό τους φτάνουμε στον βιασμό που τους συνέβη, πλανιέται ένα μεγάλο «γιατί». Μήπως προκάλεσαν, τί φορούσαν, γιατί πάγωσαν, μήπως θα έπρεπε να είχαν κάνει κάτι περισσότερο για να προστατεύσουν τον εαυτό τους.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι η συναίνεση τελειώνει με ένα απλό «όχι». Kαι ραντεβού να έχεις βγει με έναν άντρα, ένα «όχι, δεν θέλω» παύει και κάθε περαιτέρω επαφή, δεν χρειάζεται κάτι άλλο.
Είναι μύθος και αστεία δικαιολογία ότι οι βιαστές βιάζουν γιατί δε μπόρεσαν να ελέγξουν τις ορμές τους, όλοι έχουμε έλεγχο πάνω στην σεξουαλικότητά μας, εμείς την ελέγχουμε, δεν μας ελέγχει εκείνη, έτσι είμαστε από την φύση μας τα ανθρώπινα όντα.

Οι πραγματικοί λόγοι βιασμού είναι:
1. Βιασμός ισχύος. Άντρες που νιώθουν ανίσχυροι στη ζωή τους μπορεί να κακοποιήσουν γυναίκες για να νιώσουν δυνατοί. Ο βιασμός ισχύος συμβαίνει και από άντρες με θέση ισχύος στην εργασία ή την κοινωνία (αλλά νιώθουν αδύναμοι σε άλλους τομείς της ζωής του) και βγάζουν τα κόμπλεξ τους σε υφιστάμενες (και υφιστάμενους).
2. Βιασμός οργής. Άντρες που είναι θυμωμένοι, για οποιονδήποτε λόγο, μπορεί να εκτονώσουν τον θυμό τους κακοποιώντας γυναίκες (act out). Σε αυτή την ομάδα περιλαμβάνονται και άντρες που έχουν θυμό με τις γυναίκες εξαιτίας αρνητικής προσωπικής εμπειρίας με κάποια συγκεκριμένη γυναίκα.
3. Σαδιστικός βιασμός. Ο σκοπός εδώ είναι ξεκάθαρα η ταπείνωση, και να προκαλέσουν σωματικό και ψυχικό πόνο.

Προσωπικά τις πελάτισσές μου που έχουν βιαστεί τις παραπέμπω και σε ψυχολόγο ειδικό στο ψυχικό τραύμα. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που μπορεί να διαβάσει κάποια που έχει βιαστεί για να κατανοήσει τί της συμβαίνει και να πάρει τη δύναμή της πίσω (και για να μπορέσει να το καταγγείλει και για να επιβιώσει) είναι το «Οδηγός θεραπείας από το βιασμό» της Aphrodite Matsakis.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στις γυναίκες που αυτές τις μέρες άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, τους εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και σαν ειδικός και σαν γυναίκα.»

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!