Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης δημιουργείται στους Αυλιώτες

Τι χρειάζεται – ποια τα δικαιολογητικά

Με αφορμή τη νέα πρόσκληση για τη δράση «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2020-2021», για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), στη δημοτική ενότητα Εσπερίων και συγκεκριμένα στους Αυλιώτες. Η επιλογή του χωριού των Αυλιωτών, έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετηθεί χωροταξικά το σύνολο των δημοτών της περιοχής. Η προσπάθεια αυτή γίνεται με την συνεργασία και υποστήριξη του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, τους διευθυντές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων Αυλιωτών, Περουλάδων και Μαγουλάδων και την ιδιωτική εταιρία BLISS.

 

Τι είναι τα ΚΔΑΠ:

Τα ΚΔΑΠ είναι δομές δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που λειτουργούν καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από την 13:30 έως τις 21:00, ενώ από 29/6 έως 31/7 λειτουργούν πρωινά τμήματα.

Τα ΚΔΑΠ παρέχουν δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου παιδιών, ηλικίας από 5 μέχρι 12 ετών, με την ανάπτυξη οργανωμένων ατομικών και ομαδικών δραστηριοτήτων όπως:

  • Εικαστικές δραστηριότητες
  • Χορός – κινητικά παιχνίδια
  • Δημιουργική απασχόληση
  • Θεατρικό παιχνίδι
  • Μουσικοκινητικέςδραστηριότητες
  • Υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας και άθλησης,
  • Αναγνωστήριο δημοτικού
  • Συμμετοχή σε πολιτιστικές δραστηριότητες, εκθέσεις ημερίδες, παραστάσεις Οι δραστηριότητες παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα στους άνετους, ασφαλείς και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους των Κέντρων. Επίσης για τις ανάγκες λειτουργίας των ΚΔΑΠ συνεργάζονται – απασχολούνται και εξωτερικοί συνεργάτες όπως μουσικολόγοι, εκπαιδευτές πληροφορικής αλλά και παιδίατροι, που επισκέπτονται τους χώρους των ΚΔΑΠ κάθε εβδομάδα όπου εκτός από περιστατικά που τυχόν προκύπτουν, συζητούν με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς διάφορα θέματα υγείας και υγιεινής.

 

Αυλιώτες

  • Ρομποτική – Πληροφορική
  • Οργανωμένες γωνιές παιχνιδιών
  • Μουσικό παιχνίδι
  • Περιβαλλοντικές δραστηριότητες
  • Παιδική λογοτεχνία

Στόχοι των Κέντρων είναι:

  • Να βοηθήσουν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τις εκφραστικές τους ικανότητες
  • Να προσφέρουν πλούτο ερεθισμάτων.
  • Να αποτελέσουν χώρους όπου τα παιδιά θα συναντούν φίλους και θα επικοινωνούν μαζί τους
  • Όλα τα γνωστικά αντικείμενα που παρέχονται να έχουν τη μορφή παιχνιδιού και όχι μαθήματος
  • Να ανήκει στα παιδιά η επιλογή αντικειμένου με το οποίο θα ασχοληθούν, τον τρόπο με τον οποίο θα το προσεγγίσουν και τον χρόνο που θα αφιερώσουν.
  • Να αποφορτίσουν το πιεσμένο πρόγραμμα των εργαζομένων γονέων στο σπίτι.
  • Να στηρίξουν τις εργαζόμενες μητέρες στη φύλαξη των παιδιών τους πέραν του σχολικού ωραρίου. Η συμμετοχή για τα παιδιά είναι ΔΩΡΕΑΝ, έπειτα από έγκριση της σχετικής αίτησης.

Καλούνται οι άνεργες μητέρες, οι εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα ή τις αυτοαπασχολούμενες που έχουν παιδιά από 5 έως 12 ετών, να λάβουν μέρος στην πρόσκληση. Στόχος της προσπάθειάς, είναι να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά με voucher, προκειμένου να γίνει εφικτή και βιώσιμη η λειτουργία του κέντρου και να εξυπηρετηθούν πολλές οικογένειες, αλλά και να γνωστοποιηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες και τα δικαιολογητικά εκείνα τα οποία απαιτούνται για να ολοκληρωθεί ορθά η διαδικασία υποβολής της αίτησης.

 

Οι πληροφορίες

 

Το τμήμα επικοινωνίας του ΚΔΑΠ είναι έτοιμο να σας βοηθήσει στην σωστή συλλογή των δικαιολογητικών που θα χρειαστούν και θα είναι δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε για την σωστή κατάθεση της αίτησής σας. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις ενδιαφέροντος, στείλτε e-mail στο kostas.k@bliss-events.gr ή καλέστε στο 6977070777.

Αυλιώτες

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: 1. Εκκαθαριστικό σημείωμα για το φορολογικό έτος 2019. Επίσης χρειάζονται και οι κωδικοί TAXISNET 2. Αντίγραφο ταυτότητας της μητέρας. Σημείωση: Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται αντίγραφο του διαβατηρίου και της άδειας παραμονής. 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου. Προσοχή: Οι αλλοδαπές μητέρες θα πρέπει να έχουν πάρει το πιστοποιητικό τους τελευταίους 3 μήνες από τη χώρα καταγωγής τους και να είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά. 4. Δικαιολογητικά απασχόλησης αιτούσας (έκδοση μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος).

Εάν η μητέρα είναι μισθωτή, τότε απαιτείται: Βεβαίωση εργοδότη με σφραγίδα και υπογραφή.

Εάν η μητέρα είναι αυτοαπασχολούμενη στον αγροτικό τομέα, τότε απαιτείται: Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα (ΟΓΑ).

Εάν η μητέρα είναι άνεργη τότε απαιτείται: Δελτίο ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ. Προσοχή: Εάν η μητέρα είναι άνεργη αλλά δεν έχει εκδώσει κάρτα ανεργίας, πρέπει υποχρεωτικά να πάει στον ΟΑΕΔ και να βγάλει.

Εάν η μητέρα έχει επιχείρηση, τότε απαιτείται: Έναρξη επιτηδεύματος και βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!