Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέντρο Κοινότητας και στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας

Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας σύμφωνα, με την υπ’ αρίθμ. πρωτ. οικ. 119/19-01-2021 (ΑΔΑ: ΨΙΞ97ΛΕ-ΖΛΟ) απόφαση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων περί ένταξης της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νότιας Κέρκυρας » με κωδικό ΟΠΣ 5071318 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2014-2020 προχωρά άμεσα στην λειτουργία της ανωτέρω δομής.
     Η δομή «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ», εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νότιας Κέρκυρας  για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχος της νέας δομής είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται τοπικά, περιφερειακά και πανελλαδικά.

    Το «Κέντρο Κοινότητας», του οποίου η δυναμικότητα απαριθμείται από μία (1) Κοινωνική Λειτουργό και μια (1) Ψυχολόγο, και το οποίο εποπτεύεται από την Διεύθυνση Διοίκησης & Κοινωνικής Μέριμνας Τμήμα Παιδείας & Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Υποδοχή– Ενημέρωση –Υποστήριξη των πολιτών.
  • Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές.
  •  Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξή τους.
  •  Συμβουλευτική ψυχοκοινωνική στήριξη  σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες. Συμβουλευτική υποστήριξη για την ένταξη στην αγορά εργασίας, υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού. 
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο
  • Μεικτές δράσεις για την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη, ειδικότερα (αλλά όχι αποκλειστικά) για μαθητές ΑμεΑ και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Η δομή στεγάζεται στο κτίριο “Μελιτειέων”

Διεύθυνση: Μωραΐτικα, ΚΕΡΚΥΡΑ
Ημέρες Λειτουργίας:  Δευτέρα – Παρασκευή/ Αιτήσεις Επιδομάτων Τρίτη & Πέμπτη Κατόπιν Ραντεβού

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2661360323

Email: kentro@1424.syzefxis.gov.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!