Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Άνισος αγώνας των Λιαπάδων με τον κορωνοϊό

Στο LiapadesBlogs δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία του κορωνοϊού όπως αυτά αποτυπώθηκαν στους Λιαπαδες αλλά και πως βοήθησαν κάτοικοι, θεσμικοί φορείς και απλοί άνθρωποι χωρίς κάποιο «αξίωμα» στην μάχη κατά της covid. Τα στοιχεία είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Η ανακοίνωση 
Λιαπάδες Vs Κορονοϊός 0 – 3

Βαριά ήττα που μας γέμισε πόνο και θλίψη, είναι το αποτέλεσμα ενός άνισου αγώνα, που μας έκανε πιο φτωχούς.
Η Γνώση βοηθά την Αλήθεια και καταπολεμά τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Με την έννοια αυτή συλλέξαμε πληροφορίες από διάφορες πηγές και ενημερώνουμε τους χωριανούς μας με ακριβή στοιχεία, σκεπασμένα με ένα βαρύ πέπλο ΕΧΕΜΥΘΕΙΑΣ.
• Το ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ της πανδημίας άφησε αλώβητο το χωριό Λιαπάδες. Κανένα κρούσμα σε ντόπιους και ξένους που μένουν στην ευρεία περιοχή και αυτό ήταν ίσως και μία από τις αιτίες χαλάρωσης των μέτρων.
• Το ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ της πανδημίας ήταν πολύ πιο απειλητικό και αυτό οδήγησε στην κατάστρωση ενός σχεδίου άμυνας, βοήθειας και πληροφόρησης της κοινότητας.
Άμεσα προσφέρθηκαν και δραστηριοποιήθηκαν:
– Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΙΑΤΡΟΣ κυρία Ανθή Κούρκουλου, η οποία με την επιστημονική της άποψη γνωμάτευσε υπέρ της πρόσκλησης του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια tests, κάνοντας μάλιστα και τις απαραίτητες διαδικασίες.
– ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του χωριού, με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Αγάθο και μέλη του Συμβουλίου, υλοποίησε την απόφαση για πρόσκληση του ΕΟΔΥ στο χωριό, παραμένοντας στη διάθεση του κλιμακίου και τις τρεις ημέρες που το κλιμάκιο βρίσκονταν στους Λιαπάδες.
– Ο ΕΟΔΥ έστειλε στο χωριό κλιμάκιο τρεις φορές συνολικά, το οποίο έκανε rapid tests σε εκατοντάδες άτομα, τέσσερα από τα οποία ήταν θετικά.
– Το ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ του χωριού, όπου η Σπυριδούλα και ο Περικλής -πάντα πρόθυμοι- κάνουν ενημέρωση στους κατοίκους, τους δίνουν όλες τις σχετικές πληροφορίες και μεσολαβούν στο κλείσιμο ραντεβού για όλα τα άτομα που επιθυμούν να κάνουν εμβόλιο.
– Η σελίδα @LIAPADESBLOGS πήρε θέση υπέρ ενός Λιαπαδίτη που δέχτηκε αναίτια περιθωριοποίηση (Μπουλινγκ) και υποστηρίζει φανερά τη συμμετοχή του πληθυσμού στο εμβόλιο.
– Συνολικά είχαμε στο χωριό περισσότερα από 30 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά μικρότερα των 20 ετών. Ενδέχεται ο αριθμός να είναι λίγο μεγαλύτερος, καθώς κάποιοι που προσβλήθηκαν, παρέμειναν στο σπίτι τους για περισσότερο από 15 μέρες, χωρίς να δημοσιοποιηθεί η κατάστασή τους.
– Οι περισσότεροι παρέμειναν σε ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 15 ημερών στο σπίτι τους,
– Μπήκαν στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 9 άτομα, 3 άντρες και 6 γυναίκες,
– Βγήκαν από το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 6 άτομα, 5 γυναίκες και 1 άντρας,
– ΑΠΕΒΙΩΣΑΝ 3 άτομα, 2 άντρες και 1 γυναίκα.
Αιωνία Τους η μνήμη.

• Το ΤΡΙΤΟ ΚΥΜΑ της πανδημίας -αν έρθει- θα μας βρει πιο αισιόδοξους, με ασπίδα το εμβόλιο που γίνεται με έντονους ρυθμούς και τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!