Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Έξω από το Νοσοκομείο καλεί το ΜέΡΑ25 την Τρίτη για τον αγώνα των καθαριστριών

Στην στάση εργασίας των καθαριστριών το πρωί της Τρίτης στις 08:00 καλεί το ΜέΡΑ25 με σκοπό την συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων του κλάδου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 30 Ιουνίου.

 

Η ανακοίνωση 

Στις 30 Ιουνίου λήγει η τρίμηνη παράταση στους 35 εργαζόμενους στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, η οποία είχε δοθεί μετά αγώνες και ένδικα μέσα των εργαζομένων και μετά από παρέμβαση και του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη στον Υπουργό Υγείας, κ. Πλεύρη, στις 30 Μαρτίου 2022. Υπενθυμίζουμε ότι η παρέμβαση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 έγινε μετά από άμεση συνεννόηση με τον Γραμματέα του κόμματος, κ. Βαρουφάκη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και την ενημέρωση του από αυτούς. Επίσης, στις 4 Μαΐου σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 κατέθεσε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Υγείας.


Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους  στην καθαριότητα του ΓΝΚ, όπως και σε κάθε κλάδο που υφίσταται τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της ΝΔ, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα και τον ΣΥΡΙΖΑ, που, αφού τους παρέδωσε σε καθεστώς ομηρίας στη ΝΔ, σήμερα χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την αποκατάσταση τους.

 

Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα  των εργαζόμενων στην καθαριότητα του ΓΝΚ  εναντίον της ιδιωτικοποίησης και της παραχώρησης της καθαριότητας του Νοσοκομείου σε ιδιώτη εργολάβο, η αμοιβή του οποίου για ένα τρίμηνο θα είναι περίπου 236.000 ευρώ για ένα τρίμηνο, ποσό που ισοδυναμεί αδρά με το μικτό μισθό όχι 35, άλλα πάνω από 50 εργαζομένων!!!
Απαιτούμε τόσο για λόγους δικαιοσύνης όσο και για λόγους δημοσίου συμφέροντος, την παύση του μαρτυρίου τους και την οριστική παραμονή τους στην κάλυψη των παγίων και διαρκών αναγκών του νοσοκομείου στο νευραλγικό τομέα της καθαριότητας.


Καλούμε όλες και όλους, την Τρίτη 14/6/2022, στις 8.00 πμ μπροστά από το χώρο του Νοσοκομείου για να συμπαρασταθούμε στην 4ωρη στάση των εργαζομένων στην καθαριότητα και να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί τους εναντίον της ιδιωτικοποίησης, τόσο της καθαριότητας στα νοσοκομεία, όσο και της υγείας.

 

Οργανώσεις Βάσης ΜέΡΑ25 Κέρκυρας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!