Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Έρχεται super puma για απεγκλωβισμούς μετά από αίτημα Υδραίου

Με δηλώσεις της στο @kerkyrasimera.gr η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου ανέφερε πως στην Κέρκυρα καταφθάνει super puma με ειδικά εκπαιδευμένες δυνάμεις για να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί για ώρες στα πλημμυρισμένα σπίτια τους στην περιοχή της Μεσογγής. Παράλληλά, καταφθάνουν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και βοήθεια από τα Γιάννενα, καθώς και ένα ερπυστριοφόρο στο λιμάνι της Λευκίμμης.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, η οποία επιστρέφει Κέρκυρα καθώς έλειπε Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της ΚΕΔΕ, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τον υπουργό Μ. Βορίδη προκειμένου να παρασχεθεί οικονομική ενίσχυση ως έκτακτη επιχορήγηση για τις καταστροφές που έχουν συμβεί στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με την ίδια, όλοι οι υπουργοί και οι υπηρεσίες της Κυβέρνησης με τους οποίους ήρθε σε επαφή, ανταποκρίθηκαν θετικά στα αιτήματα της κας. Υδραίου. Άλλωστε, η ανταπόκριση είναι άμεση αφού σε λίγη ώρα (περίπου στις 19:30) ξεκινάει η άφιξη βοήθειας στο νησί. Πρώτη προτεραιότητα είναι απεγκλωβισμός, τονίζει. Στη συνέχεια, αύριο είνα  μια ακόμη δύσκολη ημέρα, αφού η ίδια θα είναι παρούσα παντού και το σύνολο των συνεργείων του δήμου θα βγει να καταγράψει τις ζημιές μια προς μία με σκοπό να είναι συγκεκριμένο το αίτημά της για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των δήμων της Κέρκυρας για την αποκατάσταση των ζημιών.

Να σημειωθεί, με νεότερη επικοινωνία, πως τη συνδρομή super puma ζήτησε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και ο βουλευτής Κέρκυρας Στ. Γκίκας, ο οποίος είναι μαζί με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ στην Αθήνα από τις 16:30, όπως ανέφερε στην “Κ.Σ.” 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!