Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Έως 21 Απριλίου η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ.Ανδρέας Σκούπουρας και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά ενημερώνουν ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα καταβληθεί έως τις 21 Απριλίου 2022 στους δικαιούχους των επιδομάτων : Αναπηρικά Προνοιακά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα , Ανασφάλιστοι Υπερήλικες του ν. 1296/1982, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφ. Υπερηλίκων, Επίδομα Αναδοχής και   Επίδομα Παιδιού* .

  *Ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι ειδικότερα ως προς το Επίδομα Παιδιού, η εξαγγελθείσα προσαύξηση καταβάλλεται σε όσους δικαιούχους έχει καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος για το έτος 2022, δλδ. στις 31 Μαρτίου 2022.

            Για το σύνολο των επιδομάτων διευκρινίζεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δε δεσμεύεται και δε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς την Εφορία και το υπόλοιπο Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία ή πιστωτικά ιδρύματα, όπως και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Η καταβολή της τακτικής μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απριλίου, ως είθισται άλλωστε.

 

Το έργο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων» συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!