Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ήταν κάποτε ένα θέατρο… «ελπιζω να ξαναγίνει», λέει ο Α.Αυλωνίτης

Μια βόλτα στην Παλαιοκαστριτσα και κάποια αυθόρμητα βήματα προς το … κάποτε ανοιχτό θέατρο της Παλαιοκαστρίτσας «Νικος Κούρκουλος», ήταν αρκετά να θυμίσουν στον βουλευτη Αλέξανδρο Αυλωνίτη και κατ’ επέκταση σε όλους μας, την επικρατούσα  κατάστασή του. Ένα μάτσο ξύλα στα οποία κάποτε καθόταν κόσμος και απολάμβανε παραστάσεις, χόρτα, μια αλάνα η οποία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε ως Πάρκιν και μια εγκατάλειψη, σαν να μην υπήρξε ποτέ ζωη εκεί.

Ο κ. Αυλωνιτης θυμήθηκε την ημέρα των εγκαινίων επι δημαρχίας Χαλίκια. Μεγάλο γεγονός τότε! Τέτοιο, που η οικογένεια του αείμνηστου ηθοποιού Νίκου Κούρκουλου είχε παραστεί στα εγκαίνια του θεάτρου που έλαβε το όνομα του.

Φωτογραφία του Σταμάτη Καταπόδη από τα εγκαίνια του θεάτρου

Εκ τότε, πολλά τα χρόνια απραξίας και εγκατάλειψης

Ο κ. Αυλωνιτης, στην ανάρτησή του έγραψε:

«Πριν λίγο καιρό είχα πάει στη παραλία της Παλαιοκαστρίτσας. Εντελώς αυθόρμητα κινήθηκα προς το Ανοιχτό Θέατρο που είχε κατασκευαστεί και λειτουργήσει επί δημαρχίας του φίλου μου Κωστα Χαλικιά, δημάρχου του τότε Δημου Παλαιοκαστριτών. Είχε τότε την καλοσύνη, κατά τα εγκαίνια του και επ ευκαιρία της πρώτης θεατρικής παράστασης, αν θυμάμαι καλά ,να με καλέσει . Ένιωσα υπέροχα γιατί εκείνη την ημέρα ήταν παρούσα και η οικογένεια του συγχωρεμενου και μεγάλου ηθοποιού Νίκου Κούρκουλου, το ονομα του οποίου δόθηκε στο ανοικτό αυτό θέατρο. Άριστη πρωτοβουλία του δημάρχου Χαλικιά Κώστα. 
Η εικόνα που αντίκρισα ήταν τσισάθλια και ουσιαστικά το θέατρο έχει πλήρως εγκαταλειφθεί. Δείτε τις φωτογραφίες.
Θεωρώ ότι πρέπει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας να ενεργήσει ΑΜΕΣΑ. Είναι κρίμα μια τόσο όμορφη πολιτιστική υποδομή να καταστραφεί»

Τι απάντησε ο Ν. Καλογερος

Την ανάρτηση  του κ. Αυλωνίτη σχολίασε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος ο οποίος, αφού παραδέχθηκε την εγκατάλειψη, ενημέρωσε πως το έργο έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020, ενώ βρίσκεται στην φάση της εκπόνησης της μελέτης για την ανακατασκευη του θεάτρου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!