Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα – Ανακοίνωση διδασκόντων του 2ου Λυκείου: “Καταγγέλλουμε τις λογικές και τις ενέργειες που οδήγησαν στην αστυνομική επέμβαση”

Για την αστυνομική επέμβαση στα δυο Λύκεια της Κέρκυρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, εξέδωσαν ανακοίνωση – καταγγελία διδάσκοντες του 2ου Λυκείου Κέκρυρας

Η ανακοίνωση
Την περασμένη Πέμπτη 18-1 το σχολικό συγκρότημα του 1 ου και 2 ου Λυκείου βρισκόταν υπό κατάληψη, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ. Οι εκπαιδευτικοί του 2ου Λυκείου Κέρκυρας τις απογευματινές ώρες πληροφορηθήκαμε  ότι ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν στο υπό κατάληψη σχολικό μας  συγκρότημα, για πρώτη φορά στα χρονικά του νησιού. Συνέλαβαν 6 μαθητές και μαθήτριες μας, τους/ τις προσηγαγαν στο αστυνομικό τμήμα και τους ανέκριναν επί δίωρο, χωρίς την παρουσία ούτε καν των γονέων τους. Στη συνέχεια  σχηματίστηκε δικογραφία.
 
Δεν ξέρουμε τι είχαν στο μυαλό τους οι εμπνευστές αυτής της αστυνομικής  επιχείρησης ,αντλώντας όμως επιχειρήματα από τα διδάγματα της παιδαγωγικής και διδακτικής επιστήμης, οφείλουμε να αναφερθούμε στα παρακάτω:
 
 Τέτοιας μορφής επεμβάσεις εξωσχολικών παραγόντων, και μάλιστα μηχανισμών καταστολής, δυσχεραίνουν αντί να διευκολύνουν το εκπαιδευτικό έργο και με κανέναν τρόπο δε συμβάλλουν στην ύπαρξη του αναγκαίου εκείνου κλίματος ηρεμίας και νηφαλιότητας που αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την επίλυση προβλημάτων που  καθημερινά προκύπτουν στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.
 
Βασικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι η καλλιέργεια κουλτούρας διαλόγου, η δημιουργία ενεργού, σκεπτόμενου και με δημοκρατικό φρόνημα πολίτη. Είμαστε υποχρεωμένες/οι να καταγγείλουμε ότι οι λογικές  και οι ενέργειες που οδήγησαν στην αστυνομική επέμβαση απέχουν πόρρω απο την επίτευξη των παραπάνω και  μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους.
 
 
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΌΔΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΆΜΕ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΈΣ ΜΑΣ  ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ . Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 
 
Σύλλογος διδασκόντων 2ου Λυκείου Κέρκυρας
 
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΓΑΡΜΠΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΚΙΤΣΑΚΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
ΠΟΥΛΗΜΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΑ
ΤΣΙΤΛΑΙΔΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ
ΜΑΣΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΘΥΜΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΑ
ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ ΝΟΠΗ
ΚΑΡΥΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΓΚΡΑΤΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΑΡΥΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΡΕΒΑ  ΕΥΓΕΝΙΑ
ΚΟΝΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ ΚΟΡΙΝΑ
ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ ΒΑΣΩ
ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΑΝΝΑ
ΛΕΤΣΑ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΔΗΜΗΣΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΝΤΟΜΑΡΗ ΔΩΡΑ
ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΓΚΟΥΛΙΟΥΜΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΤΙΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΟΥΡΗ ΔΩΡΑ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΠΑΝΟΣ
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!